coins-948603_1280 (1)

V jakých situacích využijete odhad ceny nemovitosti zdarma

Komentáře: 0

Každá nemovitost je speciální, což je potřeba zohlednit hlavně při výpočtu její hodnoty. Důvodů, proč se do celého procesu pustit, přitom může být víc. Nemusí jít totiž pouze o prodej bytu, domu nebo pozemku, ale například o vypořádání společného jmění manželů či vyrovnávání majetku v rámci dědického řízení. V článku se dozvíte, jakým způsobem probíhá zpracování odhadu ceny nemovitosti a kam se obrátit.

Jak probíhá zpracování odhadu ceny nemovitosti

Při rozhodování, za jakou cenu prodáte svou nemovitost, si můžete vybrat podle podobných nabídek, jaké najdete na internetu. Ovšem takový odhad bývá velmi nepřesný. Skutečný a profesionálně zpracovaný odhad ceny nemovitosti pracuje s databází realitních kanceláří, kde jsou k vidění podobné nemovitosti a to, za jakou cenu se prodaly. Dále se využívá cenová mapa, protože stejně velký byt pořídíte za rozdílnou cenu v Praze a například v Chomutově. V ideálním případě je výsledkem optimálně navržená tržní cena tak, aby se byt nebo dům prodal v krátkém čase a zároveň za co nejvíce peněz. Získat tuto částku pouhým pozorováním aktuálních nabídek je pro laika velmi složité.

Poznejte hodnotu své nemovitosti

Zpracovaný odhad nemovitosti může nabídnout výchozí podklady také pro určení výše nájemného v dané oblasti. Používá se zejména v situacích, kdy se rozhodujete o prodeji, ale své opodstatnění má i v jiných případech. Odhady v rámci dědictví, vypořádání společného jmění manželů nebo pro účely získání hypotéky fungují trochu jinak a provádí je jiný specialista. U realitní kanceláře je potřeba počítat s tím, že odhadní výsledek je určený zejména pro případný prodej či nastavení výše nájemného. Tuto orientační představu si navíc můžete udělat velmi jednoduše a rychle, protože stačí zadat potřebné parametry do online formuláře a zdarma obdržíte odhad nemovitosti.

Nabídka nemovitostí

Nové články