woman-4373078_1280

Ideální čas na pořízení bazénu do země

Komentáře: 0

Už se těšíte, až se v létě natáhnete k bazénu a budete si užívat tepla slunečních paprsků? A co kdyby ten bazén byl váš vlastní? Bazény lze dnes pořídit velmi výhodně, konstrukčně se nejedná o žádný velký problém a za ten luxus, že se můžete kdykoliv ochladit na vlastní zahradě, rozhodně stojí.

Na pořízení bazénu je nyní, počátkem jara, ideální čas. Budete tak mít čas na veškeré stavební práce i zvelebení okolí tak, aby zahradní bazén do prostředí vaší zahrady dokonale zapadl. Ať už kolem bazénu uvažujete o dlažbě či jiném povrchu, je lepší s prvními teplými letními dny skočit do bazénu, jehož okolí nebude rozkopané, ale naopak perfektně upravené a zelenající se.

Bazén do země déle vydrží

Zbývá už jen otázka, jaký bazén si vybrat. Nejelegantnější variantou jsou bazény do země. Předně, vypadají dobře. Nikde nic netrčí, bazén krásně splyne se svým okolím a funguje jako pevná součást zahrady. Zatímco bazény jiné, umístěné nad povrch země, mohou bránit ve výhledu, působí nepřirozeně a nepříjemně robustně. Do zapuštěných bazénů se také lépe vstupuje, jednodušší je i opouštění vody. Ocení to především děti a osoby staršího věku.

S bazénem do země si také můžete jen tak sednout na břeh a odpočívat s namočenýma nohama. Jeho hlavní předností však je větší životnost. Bazén, je-li dobře usazen, lépe čelí povětrnostním podmínkám a vydrží déle funkční.

Zastřešení přináší další výhody

Pokud si bazén do země vyberete, ihned se doporučujeme zamyslet nad jeho zastřešením. Se střechou si prodloužíte koupací sezónu až o několik týdnů, snadněji se vám bude udržovat voda v čistotě a ochráníte své děti a zvířata před nechtěným pádem do vody.

S pořízením bazénu neotálejte. Určitě nejste jediný, kdo s podobným nápadem přišel. Nyní můžete navíc využít jarní akce. Plastové bazény, objednané do konce dubna, dostanete i s testerem bazénové vody, vysavačem, tepelnou izolací dna a filtračním pískem, což je příslušenství, do kterého byste dříve či později stejně museli investovat.

Nabídka nemovitostí

Nové články