zahradna-sedacia-suprava-portofino-ii-3367

Luxusní zahradní nábytek – kvalita nadevše

Komentáře: 0

Nabídka zahradního nábytku je dnes skutečně bohatá. Není však levným. Málokdo jej proto nekupuje s myšlenkou a touhou, že by měl vydržet, tak trochu s nadsázkou řečeno, „navěky“. Jak ale poznat opravdu kvalitní zahradní nábytek? Mluvit budeme o nábytku, který je přímo vystaven povětrnostním vlivům.

Dřevěný zahradní nábytek

Je krásný a obvykle přesně po takovém toužíme. U dřevěného, a to i u toho z tvrdých tropických dřevin, počítejte však s nutností pravidelné údržby. Nábytek je nutné natírat speciálními oleji ve více vrstvách. Může se stát, že takto ošetřený nábytek pak chvíli maže. Ne však příliš. Nevýhodou je též, že by se měl nábytek z tvrdého dřeva ošetřit olejem až dvakrát v sezóně. Minimálně však jednou. Nejspíš vás šokuje cena těchto olejů. Nejsou zrovna levné.

Ještě náročnější je údržba dřevěného nábytku z měkkých dřevin, jako je naše borovice, smrk nebo modřín. Na nich je nutné pravidelně obnovovat vrstvu mořidla, barvy či laku. Starý nátěr se u silnovrstvých nátěrů musí vždy odstraňovat.

Zahradní nábytek z plastu

Plastový zahradní nábytek představuje velmi rozdílnou kvalitu. Může jít o ten nejlevnější nábytek, na který když si sednete při vyšší teplotě, tak se pod vámi vytvaruje. Což je samozřejmě vada mluvící o nebezpečném výrobku. Zavrhovat však plastový nábytek nemusíme. Dokonce světoví top designéři  dělají nádherný kvalitní zahradní nábytek. Díky těmto nápadům dokážeme mít na zahradě celou sedací soupravu jako v obýváku. Pouze není neprakticky čalouněná, ale z UV odolného plastu. UV odolným by měl být každý na zahradě používaný plast. Sluníčko totiž umí být pěkný prevít.

Ratanový nábytek na zahradu

Ratan i bambus – obojí překvapivě vydrží sem-tam i nějaký ten deštík, avšak přesto je nutné tento nábytek raději schovávat. Považuje se totiž spíše za luxusní zahradní nábytek. Trpět mohou i nohy tohoto nábytku položené přímo na trávníku. Lepší je tedy ratanový nábytek ponechat pod střechou a pod širým nebem na zahradě vsadit na nábytek z umělého ratanu. Opět musí nabídnout UV odolnost. Problém s ratanem, s pravým i s umělým, může být vaše kočka. Ta se na něm umí pěkně vyřádit a její drápky jej velice rychle poničí. K broušení drápků je pro ni neodolatelným.

Kovový zahradní nábytek

I zde jsou obrovské rozdíly. Pokud jde o ocelový nábytek, měl by být vždy pozinkovaný a s kvalitní další povrchovou úpravou (barvou). Je bytelný, což je někdy pokládáno za nevýhodu, protože je kvůli tomu příliš těžkým. Ale při vichřici, jakých jsme teď pár zažili, alespoň nezmění majitele, a neskončí na zahradě u sousedů.

V tomto je nevýhodným hliníkový kovový nábytek, avšak všechno ostatní mluví pro něj. Je to skutečně bezúdržbový zahradní nábytek, který vydrží. Skvěle vypadá, neprodává se totiž v surovém hliníku. S takovým se vlastně ani nesetkáte. Bývá s kvalitní a trvanlivou povrchovou úpravou, avšak nedegraduje ani pod ní, když dojde třeba k mikrotrhlinám na vrchním nátěru.

Výběr je na vás

Pokud si budete vybírat nový zahradní nábytek, podívejte se na stránky www.drstudio.cz, kde si můžete prohlédnout širokou nabídku různých druhů zahradního nábytku.

Nabídka nemovitostí

Nové články