ložnice

5 tipů, jak zrekonstruovat ložnici bez bourání

Komentáře: 0

Spánkem člověk v průměru stráví třetinu života. Ložnice by proto měla být místem, kde se cítíte příjemně, a měla by být zařízená přesně podle vašich představ. Poradíme vám, jak na rekonstrukci této místnosti snadno, svépomocí a bez velkých nákladů.

Photo by SHOP SLO® on Unsplash

 

Pokud chcete, aby vaše ložnice vypadala nově a svěže, nemusíte ji měnit od základů. K renovaci vám postačí pár drobných změn a kousků nábytku, které ji promění k nepoznání. Máte-li omezený rozpočet, pomůže vám rychlá půjčka. Důležité je si vždy naplánovat výdaje a splátky přizpůsobit vašim finančním možnostem. Investice do vašeho domova se ale vždy vyplatí.

 

1. Než začnete s výběrem nábytku

Ujasněte si, jaké jsou nedostatky místnosti, co vás zde ruší a jak se tu cítíte. Je příliš tmavá, budí vás v noci hluk z ulice nebo tu máte pocit stísněnosti? Jakmile budete vědět, jak by měla vaše vysněná ložnice vypadat, rekonstrukci zvládnete levou zadní.

 

2. Zbavte se nepotřebných věcí

Možná to zní jako klišé, ale vytřídění zbytečného harampádí je první a nejdůležitější krok při každé renovaci. V ložnici nechte jen nezbytné věci a pár drobností, které vám dělají radost. Eliminujte také počet věcí, které máte vedle postele.

 

3. Dejte stěnám nový kabát

Vymalování zdí je nejrychlejší a nejlevnější způsob, jak proměnit pokoj k nepoznání. Jakou barvu zvolit? Neřiďte se poučkami, jaké odstíny do ložnice patří, nebo nepatří. Vyberte takovou barvu, kterou máte rádi a je vám příjemná na pohled. Ať už je to hluboká modř, neutrální nebo sytá pastelová barva, nenechte si do výběru mluvit.

 

4. Zaměřte se na okna

Kvalitní závěsy ložnici perfektně doladí a především ji částečně izolují od hluku zvenčí. Pokud máte postel umístěnou naproti oknu, sáhněte po zatemňovací látce a dopřejte si ničím nerušený spánek.

 

5. Správné osvětlení je základ

Ať už chcete mít ložnici v jakémkoli stylu, osvětlení je středobodem každé místnosti. V lustru i lampách by měly být žárovky s teplým odstínem světla. Příjemnou atmosféru před spaním v místnosti navodí i stmívače, které umožňují měnit intenzitu světla dle libosti.

 

6. Pohodlí na prvním místě

Kvalitní a pohodlná postel je tím nejdůležitějším kusem nábytku nejen ložnice, ale celého domova. Při nákupu na ní proto rozhodně nešetřete. To, co byste utratili za dekorace, obrazy nebo další drobnosti, raději investujte do kvalitního spánku a mějte ložnici v minimalistickém duchu.

 

Nabídka nemovitostí

Nové články