electric-1080584_1280

Potřebujete elektroměrový rozvaděč? Různé typy rozvaděčů nabízí e-shop E1.cz

Komentáře: 0

Rozvodné skříně jsou neodmyslitelnou součástí každé stavby. Elektroměrové rozvaděče, rozvodné skříně, stavební rozvaděče i domovní rozvaděče nabízí e-shop E1.cz, který je oficiálním online obchodem společnosti K&V ELEKTRO. Ten se zaměřuje na prodej elektroinstalačního materiálu a svítidel.

Pořiďte si elektroměrové rozvaděče do výklenku ve zdi i na volně stojící pilíř

Elektroměrové rozvaděče jsou základním rozvaděčem, jenž se umísťuje na vstupu přívodního kabele do objektu – bytového i kancelářského. Jeho úkolem je měřit spotřebovanou elektrickou energii. Podle normy musí být umístěn na veřejně přístupném místě, aby byl umožněn bezproblémový odečet stavu elektroměru. Obsahovat může pouze hlavní jistič, tedy jistič umístěný před samotným elektroměrem. Ten poskytuje přímo energetická společnost. Moderní elektroměry již jde odečítat vzdáleně.

Vyberte si vhodný domovní rozvaděč

V budovách jsou pak umístěny domovní rozvaděče. V bytě máme obvykle jeden domovní rozvaděč, v rodinnému domě jich může být více. Existují ve variantě do zdi, tedy podomítkové, nebo umístitelné do dutin sádrokartonových zdí. Druhé řešení je na stěnu. To se používá, pokud jsou i kabely vedeny povrchově v lištách, v trubkách či v elektroinstalačních žlabech.

Modulové rozvodnice se instalují v bytech, dílnách, v garážích, skladech, v kancelářích a na dalších místech v budovách. Obecně slouží k ovládání elektrických rozvodů, jištění a měření. Eshop E1.cz nabízí kompletní rozvaděče a skříně. Rozvodná skříň může být z ocelového plechu a z plastu.

Stavební rozvaděče nejen pro stavbu

Speciálním typem je stavební rozvaděč. Někdy se nazývá též staveništní rozvaděč. Je připraven na to, aby k němu bylo možné připojit i náročnější zařízení – různé elektrické přístroje, elektrické nářadí i stavební stroje. Stavební rozvaděče mohou být pevně instalovány na zdi, nebo přenosné. Vysoký důraz se u nich klade na stupeň ochranného krytí. Ten musí být alespoň IP44. I tyto rozvaděče pořídíte na stránkách e-shopu E1.cz.

Nabídka nemovitostí

Nové články