wall-1217083_1280

Jak odstranit vlhkost ze zdí domu? Pomůže odborná sanace zdiva

Komentáře: 0

Mnohé starší objekty se potýkají se zvýšenou vlhkostí zdiva, někdy se však kupodivu tento problém objevuje i u novostaveb, a to hlavně v důsledku nekvalitně provedené výstavby a izolace. Abyste neustále nemuseli řešit, co s tím, je vhodné si pozvat odborníky, kteří provedou sanaci.

Co způsobuje vlhké zdivo?

Jestliže jsou zdi domu příliš vlhké, má to negativní vliv na kvalitu bydlení. V domě se především začínají tvořit plísně, což zhoršuje jeho estetiku, v dlouhodobém horizontu má pak vlhkost dopad rovněž na životnost stavby. V neposlední řadě má zmíněná tvorba plísní špatný vliv na vaše zdraví, protože vlhkost způsobuje dýchací potíže. Řada lidí pak trpí astmatem a dalšími zdravotními neduhy.

Podřezání zdiva

Sanace zdiva je účinným způsobem, jak se zbavit nepřirozené vlhkosti ve zdech nemovitostí, ať už se jedná o rodinné či bytové domy. Existuje řada metod, nejčastěji se však používají následující.

Tradiční metodou je podřezání zdiva. Provádí se řetězovou pilou, alternativou je pak využití lanové pily, u níž se práce provádí za použití diamantového lana. Oba postupy jsou dosti podobné, do postižených míst se navrtají otvory, poté dojde k proříznutí spár a jejich výplni izolačním materiálem. Výhodou použití diamantového lana je fakt, že se dá aplikovat na všechny druhy zdí, zatímco podřezání zdiva řetězovou pilou je vhodné pouze u cihlových staveb.

Chemická injektáž

Další možnost je chemická injektáž zdiva. V tomto případě se do vyvrtaných otvorů aplikuje speciální chemická výplň, která následně zabraňuje pronikání vlhkosti od země. Jde o velmi účinnou metodu, jež v poslední době dostává stále větší množství prostoru.

Sanace zdiva rozhodně není zbytečnou záležitostí. Aby byla efektivní, je u ní zapotřebí povolat zkušené odborníky, kteří chemickou injektáž, případně podřezání zdiva provedou s náležitou péčí.

Nabídka nemovitostí

Nové články