room-1336497_1280 (1)

Na základě jakých parametrů vybírat nábytek? Poradíme vám!

Komentáře: 0

Nábytek si pořizujeme párkrát za život. Už jen z tohoto důvodu bychom jeho výběr rozhodně neměli uspěchat. Jakými parametry bychom se při výběru měli řídit?

Prvním kritériem je samozřejmě vkus. Pořizovaný nábytek, a je jedno zda se jedná o postel, gauč, nebo skříň, by se nám měl líbit. Jednotlivé kusy by pak spolu měly ladit a tvořit harmonický celek. Pokud si zařizujete své první bydlení a na toto sladění si netroufáte, neváhejte se obrátit na interiérového designéra. Už jen proto, že se jedná o investici na několik dlouhých let dopředu, se určitě vyplatí.

Vybíráme postel

V ložnici povětšinou odpočíváme a spíme. Jako taková by měla být klidná s převládajícími spíše tlumenějšími či pastelovými barvami. Postel volte podle její funkčnosti, ale i estetické stránky. Z hlediska funkčnosti se zaměřte na kvalitu postelového rámu, roštu a matrace. Při výběru je klíčová především její tvrdost, která by měla být adekvátní vaší hmotnosti. Lidem s vyšší hmotností (nad 100 kg) se obecně doporučují matrace tvrdší a těm lehčím matrace měkčí.

Vybíráme gauč

Pojmem gauč rozumíme pohovku i sedací soupravu. Ta by samozřejmě měla být pohodlná, příjemná na dotek a ideálně i nenáročná na údržbu. Z toho důvodu hlavní pozornost při výběru gauče potažmo sedací soupravy zaměřte na její materiál. Obecně jsou praktické sedačky se snímatelnými potahy, které jednoduše z gauče sundáte a vyperete v pračce. Výhodou těchto sedaček je i skutečnost, že potah můžete měnit, ať již dle sezony, či nálady.

Vybíráme skříň

Pokud si nemůžete dopřát luxus v podobě vlastní šatny, neobejdete se bez prostorné šatní skříně. Tu vybírejte na základě rozměrů a vnitřního uspořádání. Kvalitní šatní skříň by měla být vybavena dostatečným množstvím polic, věšáků, ramínek a dalších úložných prostor v závislosti na charakteru a počtu oblečení a dalších doplňků, jež v ní budete skladovat. Pokud například sbíráte kloboučky, ujistěte se, že pro ně ve vaší skříni bude místo. Stejně jako pro všechny vaše kabelky, pásky, boty, zkrátka vše, co vaše skříň bude muset pojmout.

Nabídka nemovitostí

Nové články