fotka_PR_Aukro_videobydleni.cz_Jak a kde nakoupit starožitný nábytek__IN

Starožitný nábytek interiéru sluší. Kde pořídit ty nejlepší kousky?

Komentáře: 0

Nábytek a doplňky, které už mají něco za sebou, v sobě skrývají nepopsatelný půvab. A stejně tak interiéry z nich zařízené. Art deco sekretáře, retro komody i vintage příborníky. S troškou citu můžete v obývacím pokoji i ložnici kombinovat staré s novým a vytvořit tak jedinečnou atmosféru.

Photo by Zui Hoang on Unsplash

 

Ať už si zařizujete byt pěkně od podlahy, nebo hledáte, jak vašemu interiéru dodat špetku osobitosti, vsaďte na starožitný nábytek. Báječně se kombinuje s moderním interiérem a půvab starých časů dodá domovu šmrnc. Máme pro vás inspiraci, kde ulovit ty nejlepší retro kousky.

Hledejte na internetu i bleších trzích

Nejjednodušší cesta ke krásným starožitným kouskům vede přes internetové aukce, jako je například Aukro.cz, nebo online bazary. Opravdové poklady můžete ale s trochou štěstí objevit i v nedalekém vetešnictví, antiku nebo na pravidelných bleších trzích. Vintage nábytek a doplňky hledejte i na sociálních sítích. Obzvlášť v takzvaných swapujících skupinách na Facebooku, kde se zkrátka vyměňuje „něco za něco“, se dají sehnat pěkné kousky a skoro za hubičku.

Ikonické kousky, které chce každý

Nevyznáte se ve starožitnostech a nevíte, jak rozeznat opravdový klenot od průměrné skříně po babičce? Nastudujte si něco málo o slavných sériích nábytku, které se vyráběly v Československu. Například originální komody ze série Universal od Jiřího Jiroutky jsou ve světě nábytku opravdovým skvostem. Dodnes je můžete sehnat v různých barevných kombinacích a v poměrně zachovalém stavu. Sázkou na jistotu jsou také ikonické židle Ton nebo nábytek od Jindřicha Halabaly, přední osobnosti českého nábytkářského designu.

Jak kombinovat retro s modernou?

Interiér se vždy snažte přizpůsobit celkovému duchu domu. Bydlíte v domu z 50. let? Pak jsou retro komody skvělou volbou. Naopak secesním domům sluší art deco i starožitné lustry z mosazi. Některé kousky se ale hodí takřka do každého interiéru. Zrcadla s masivními rámy, staré plakáty nebo prvorepublikové lampičky budou slušet každé ložnici i obývacímu pokoji.

Nabídka nemovitostí

Nové články