24452detsky-pokoj-amori_A

Jaké vybavení a barvy v dětském pokoji jsou v kurzu?

Komentáře: 0

Když zařizujeme nový byt či dům, necháváme se inspirovat nejrůznějšími zdroji. Pročítáme weby i časopisy o moderním bydlení, procházíme nabídky jednotlivých obchodů a snažíme se, abychom dosáhli perfektního výsledku. Přitom bychom neměli zapomínat, že i vzhled dětských pokojů je ovlivňován současnými trendy. Jaké jsou ty pro letošní rok?

zdroj: babynabytek.cz

Které barvy v dětském pokoji jsou nejatraktivnější?

Letošnímu roku panují jemné, avšak syté pastelové barvy. V Evropě jednoznačně vede zelená. Ta potěší zejména malé milovníky přírody a dobrodružství, navíc podporuje kreativitu. Holčičky a dívky zase často ocení narůžovělé odstíny, které přímo vybízejí k snění. Populární je i bledě žlutá a modrá barva. Obě uklidňují a lze je vzájemně skvěle kombinovat. Nemusíme se bát ani ostatních barev, nicméně alespoň jedna z uvedených by měla v místnosti dominovat.

Do jakého stylu ladit dětské pokoje?

Tento rok je jednoznačně ve znamení čistého designu, romantiky a přírodních materiálů. V kurzu je skandinávský styl, vintage a provence. Důležitá je vzdušnost, která dodává pocit volnosti a usnadňuje soustředění i relaxaci. Oblíbené je zejména přírodní dřevo, jež lze kombinovat se zmíněnými barvami i s bílou.

Dětský pokoj musí plnit celou řadu funkcí

Dětský pokoj má být nejen stylový, ale také praktický. Musí poskytovat zázemí pro hru, nerušené studium i klidný spánek. Přitom však jednu místnost často sdílí více sourozenců, mezi nimiž mohou být i velké věkové rozdíly. A každý z nich by měl mít k dispozici svou osobní zónu. Zejména u malých místností proto bývá nutné efektivně využít každý kousek prostoru. K tomu nám pomůže multifunkční nábytek, případně rozkládací postele, které se přes den změní v pohodlný gauč.

Dětská domečková postel zajistí soukromí

Pro děti je důležitý pocit bezpečí i zajímavý vzhled nábytku. Domečková postel jim poskytne vlastní střechu nad hlavou. A navíc dodá místnosti kouzlo a styl. Malí milovníci rychlých kol zase ocení lůžko ve tvaru auta.

Nabídka nemovitostí

Nové články