adorable-1850465_960_720

Dovolená s domácím mazlíčkem

Komentáře: 0

Léto je za dveřmi a většina z nás se chystá na dovolenou. Výběr je široký, ať už se rozhodneme pro zahraničí nebo pro tuzemsko. Máte čtyřnohého spolubydlícího a chcete ho vzít na dovolenou s sebou? Pak čtěte dál…

Nejprve zvažte, je-li váš miláček v takové kondici, aby cestování zvládl, pokud ano, tak začněte tím, že si zjistíte, zda do dané destinace není zapotřebí zvířecí pas. Dále zkontrolujete očkovací průkaz, může se stát, že vám v dnešní hektické době něco uniklo. Chybička se vloudila? Dejte vše do pořádku co nejdříve. Mějte na paměti, že při zahraniční dovolené může být spektrum povinného očkování širší než v tuzemsku. Se vším vám poradí váš veterinář, který zvířátko před cestou zároveň i prohlédne. Vše v pořádku? Můžete začít balit.

Začneme základní výbavou jako je vodítko, deka, miska atd. Nesmíte zapomenout na přípravky proti parazitům zejména klíšťatům. Víte, že i váš mazlíček může být nakažen boreliózou? Výběr prostředků je poměrně široký, záleží na vás, co si vyberete. Pro hárající fenku pořiďte k tomu určené kalhotky, nebo ji nechte přibližně 2 měsíce před odjezdem píchnout injekci. Názory na injekci se však mohou lišit a najdou se odpůrci k této metodě.

Pro bezpečné cestování autem raději zvolte přepravku, moderní bezpečnostní pásy jsou vhodnější pro klidné miláčky, ne každý v nich vydrží sedět. Pravidelně stavte, dbejte na dostatek tekutin a nikdy nenechávejte svého miláčka samotného v zavřeném autě! Věděli jste, že v něm může být teplota až 70 stupňů?! Cestování letadlem je velice stresovou záležitostí a ne každý ji zvládne, zvířátko je v zavazadlovém prostoru, kde hučí motory, k tomu v něm převládá stres z neznámého prostředí a odloučení od páníčka. Lze použít tišící prostředky, ale opět pozor, jen po poradě s veterinářem, sami se do toho raději nepouštějte.

Pokud se rozhodnete svého miláčka přeci jen na dovolenou nebrat, ať už z důvodu, že ho nemá kdo pohlídat nebo mu to nedovoluje zdravotní stav, existují psí a kočičí hotely nebo chůvy. Ceny jsou různé, většinou je v ceně zahrnuta veškerá péče včetně jídla, venčení a mazlení.

Všechno jste zvládli? Pak si užijte krásnou dovolenou a šťastnou cestu.

Nabídka nemovitostí

Nové články