home-1622401_1280

Zařizujeme obývák, aneb jak na výběr sedací soupravy

Komentáře: 0
Obývací pokoj je zpravidla místem, kde se chceme věnovat odpočinku, případně zde trávíme čas se zbytkem členů domácnosti. Jakési pomyslné centrum této místnosti vždy tvoří sedací souprava, a proto se dnes podíváme na to, jak vybrat vhodný kousek. 

Dost místa pro každého

Velmi důležitým faktorem, jenž má na výběr nové pohovky veliký vliv, je rozhodně počet lidí, kteří ji budou využívat. Je totiž rozdíl, pokud vybíráte sedací soupravy pro rodinu s pěti členy, anebo pro bezdětný pár. Zamyslete se nad tím, kolik času trávíte všichni pohromadě a zda se vám vyplatí investice do velké sedačky, či nikoliv. Přihlédněte i na to, zda k sobě často zvete návštěvy, protože ty je také potřeba někam pohodlně usadit. Ideální sedačka by měla poskytnout dost místa k sezení pro každého.
U těch návštěv se ještě na chvíli zastavíme, protože pokud u vás doma často někdo přespává, je třeba mu též poskytnout vhodné místo, kam složí svoji hlavu. Bohužel ne každý byt disponuje pokojem pro hosty, a proto se návštěvy častokrát nechávají přespávat na gauči. Pro tento účel perfektně poslouží rozkládací sedací soupravy, které jsou přes den složené a nezaberou moc místa, ale na noc z nich během chvilky vykouzlíte pohodlné místo na spaní.

Pozor na materiál

Při rozhodování, jaký materiál sedací soupravy si máte vybrat, myslete hlavně na praktičnost. Do rodiny s malými dětmi, případně domácími mazlíčky, rozhodně nejsou vhodné světlé kousky, které se nedají vyprat. Naopak se vyplatí investice do omyvatelného povrchu, protože se kdykoliv může stát nehoda. Barva a celkový styl pohovky by vždy měly korespondovat s ostatním vybavením v interiéru.
Kvalitní sedací soupravy naleznete třeba u společnosti OKAY. Mimo jiné mají v nabídce celou řadu dalších produktů, které by vás při vybavování obýváku mohly zajímat, jako jsou různé komody a police.

Nabídka nemovitostí

Nové články