some1

Tipy k vybavení obývacího pokoje

Komentáře: 0

Rádi byste si nově vybavili obývací pokoj, ale nevíte, od čeho se tzv. odpíchnout? V dnešním článku vám představíme základní pravidla, která byste vždy měli dodržet. Nový pokoj se vám pak jen tak neokouká a jeho vybavení vám bude dělat radost i po letech.

Zdroj: Skitterphoto, Pexels

Inspirace na přeměnu obývacího pokoje

Nechte se inspirovat našimi tipy na vybavení obývacího pokoje. Nenakupujte impulzivně a předem si nové vybavení dobře rozmyslete, změřte a případně osobně prohlédněte a ohmatejte. Kvůli dražším položkám budete možná muset sáhnout do prasátka nebo zruinovat spořicí účet (Banka CREDITAS) například nabízí přeposlání prostředků ze spořicího účtu na běžný zdarma), proto by se vám unáhlené rozhodnutí mohlo brzy vymstít. Také nezapomeňte, že méně někdy bývá více. Snažte se v místnosti udržet vzdušnost a pocit volného prostoru.

Rozestavte nábytek podle vašeho životního stylu

Jste spíše introvertní čtenář, nebo raději relaxujete u televize? Vybavení vybírejte podle toho, čemu budete v obývacím pokoji věnovat nejvíce času. Trávíte-li v něm především čas s rodinou, nezapomeňte dětem nechat dostatek prostoru ke hrám. Pokud vám jde spíše o pohodlí u televize, jistě bude místnosti dominovat komfortní sedačka. Od jasného účelu využití prostoru se pak lépe odrazíte k dalšímu postupu.

Dodržujte jeden charakter nábytku

Ve většině obývacích pokojů nechybí pohovka, křeslo, konferenční stolek a knihovna. U těchto větších kusů nábytku dodržte jednotný styl. Ať už preferujete minimalistické linie, nebo starožitné a robustní tvary, držte se jich a nenechte se zlákat krátkodobými trendy. Jinak by váš obývací pokoj mohl působit přeplácaně a neklidně.

Dbejte na dostatek světla

Kromě oken bez zatažených závěsů nebo žaluzií doplníte světlo v místnosti i elektrickými svítidly. Centrální osvětlení by mělo příjemně rozzářit střed místnosti nebo vámi určené „srdce“ obývacího pokoje – může to být například pohovka se stolkem. Nezapomeňte dodat ještě další nástěnná nebo stojací svítidla, která vám pomohou osvětlit každý tmavý kout. Pokoj pak bude i navečer působit útulně a optimisticky.

Doladění obývacího pokoje pomocí doplňků

Nakonec nezapomeňte na dostatek úložných prostor, ať máte v pokoji stále pěkně uklizeno. Život do místnosti dodáte několika rostlinami – umístěte je na parapety, poličky, stolky nebo na zem. Pokud vám v místnosti chybí barvy, můžete je promítnout do snadno vyměnitelných doplňků. Pak už se stačí jen rozhlédnout a užívat si pocit neokoukaného a stylového pokoje.

Nabídka nemovitostí

Nové články