wooden-3068334_1280

Jaké jsou výhody topení dřevěnými briketami?

Komentáře: 0

Ne každý majitel rodinného domu je připojený na centrální dodávky energií, takže musí řešit, jakým způsobem bude v objektu topit a ohřívat vodu. Jednou z možností je instalace kotle na tuhá paliva. Do něj se následně hodí třeba dřevěné brikety.

Nízká cena je velkou předností briket ze dřeva

Zvolíte-li jako palivo dřevěné brikety, rozhodně vás to finančně nezruinuje. Díky tomu, že jde o otop, který se vyrábí ze dřevního odpadu, konkrétně pilin, není pořizovací cena nikterak vysoká. Za paletu dřevěných briket o hmotnosti přes 800 kilogramů v současnosti zaplatíte něco málo přes 5 tisíc korun. U klasického rodinného domu je roční spotřeba dřevěných briket asi kolem 5 tun.

Dřevěné brikety se vyrábějí ekologickým způsobem. Nepřidávají se do nich žádné chemikálie, pouze se piliny slisují pod vysokým tlakem a upraví do podoby charakteristických válečků, jež se následně bez problémů vejdou i do malých kotlů na tuhá paliva, potažmo krbů a kamen.

Účinný zdroj tepla

Za velkou výhodu lze u dřevěných briket považovat jejich dobrou výhřevnost. Je vyšší nežli u běžného nasekaného dřeva, a to právě díky způsobu výroby. Brikety jsou dokonale vysušené, obsah vody je výrazně nižší než u dřeva, které si doma nasekáte a necháte schnout v kůlně či na jiném místě. Navíc se dají použít ihned poté, co si je zakoupíte, není nutné čekat na jejich pozvolné vyschnutí.

Ekologický způsob vytápění a ohřevu vody

Pokud jako palivo zvolíte právě dřevěné brikety, nemusíte se obávat, že vás budou škádlit sousedé a různí ekologové kvůli znečišťování životního prostředí. Při jejich spalování totiž vzniká jen naprosté minimum spalin, do ovzduší uniká pouze malé množství škodlivých látek. Mnohem méně, než je tomu v případě používání uhlí, klasického dřeva, uhelných briket apod.

Nákup dřevěných briket je snadný, objednat se dají i přes internet. Prodejci vám je na přání dodají až domů, takže se nemusíte o nic starat.

Nabídka nemovitostí

Nové články