camera-2456434_1280

Nejen bezpečnostní kamery zabezpečí vaši domácnost

Komentáře: 0

Zajistit si rodinný dům by mělo být samozřejmostí. Metod, jak na to, není málo. Někdy je možná spíše problémem vyznat se v tom, která je skutečně nejlepší. I zkušenost říká, že je vždy lepší kombinovat hned několik způsobů ochrany.

Pasivní vs. aktivní ochrana domácnosti

Ochrana domácnosti by měla zahrnovat pasivní i aktivní ochranu před potenciálními zloději. Co je to pasivní ochrana? Třeba makety videokamer. Ne vždy a všude totiž potřebujeme skutečně funkční bezpečnostní kamery. Velice často se používají i makety kamerkteré mají schopnost velice účinně odradit zloděje od proniknutí na váš pozemek a následně do vaší nemovitosti.

Podobně pasivní ochranu poskytuje rovněž PIR čidlo. Jde o soumraková a pohybová čidla instalovaná buď jako napojená na soustavu světel, nebo se využívají venkovní světla s čidlem, které je součástí osvětlení. Automatické rozsvícení osvětlení při detekci pohybu je další pasivní, přesto skvělou ochranou. I když jste na dovolené, nebo krátkodobě mimo dům, rozsvícení světel zloděje znejistí a raději návštěvu vaší domácnosti vzdá. Pokud nemá jistotu, že nejste doma, nebude vloupání riskovat.

Aktivní ochrana domácnosti proti vloupání

Pro tento účel jsou ideálním řešením například IP bezpečnostní kamery. Záznam neuchovávají v interně uloženém zařízení, ale odesílají jej na externí datové úložiště. Vy máte vzdáleně možnost se na záznam kamery podívat – bud v reálném čase, nebo na záznam uložený. Kamerový systém s dostatečným rozlišením vám snadno pomůže případného pachatele identifikovat. Pokud jej tedy umístěná kamera neodradila od vloupání. Jelikož záznam není v kameře ani v domě, pachatel se jej nemůže zbavit.

Nezapomeňte na další ochranu domácnosti

V každé domácnosti by měl být umístěn rovněž požární hlásič či detektor oxidu uhelnatého. Nejen v domech s kotly na tuhé palivo, s krby či s plynovými kotly může dojít k požáru. Vznítit se může elektrický spotřebič i zásuvka.

Nabídka nemovitostí

Nové články