bed-1839183_1280 (1)

Jaký druh koberce patří do ložnice, obýváku či předsíně?

Komentáře: 0

I když nejste zastánci koberců ve všech místnostech v domě, přeci se najdou pokoje, kde udělá tato podlahová krytina velkou parádu. Někdo nesnese koberec v předsíni, jiný se tam bez něj nemůže obejít. I přes všechna pro i proti jsou běhouny a nejrůznější předložky populární.

Tkané, všívané, přírodní, syntetické – takové mohou být koberce. Dělíme je podle mnoha kategorií a vybíráme podle materiálu, techniky výroby, druhu podkladu, obchodního třídění a zátěže.

V dětském pokoji bude útulno

Mnoho lidí nesouhlasí s tím, že by měl být v království nejmenších členů rodiny koberec. To vše kvůli prachu. O kusový koberec mohou zase caparti zakopnout. Ano, na všem něco je, ale nic se nesmí dramatizovat. Dětské koberce tvoří estetickou složku prostoru. Holky a kluci si na něm hrají, a proto je jim od země teplo. Však si zkuste sednout na podlahu. Za jak dlouho vás bude vše tlačit? Do dětského pokoje patří koberec s nižším vlasem, samozřejmě kvůli snadné údržbě. Navíc existují modely s motivy dětských hřišť, závodních drah, měst a kousky s pohádkovými hrdiny. Tomu vaši potomci neodolají.

Kusové, anebo přes celý pokoj?

Do obýváků a ložnic padnou jako ulité kusové koberce, které mohou mít nespočet designů, barev a tvarů. K oblíbeným patří vlněné koberce, osloví výhodnou cenou, hřejivostí a hezkým vzhledem. Opravdu se jedná o komfortní záležitost. Pokud jsou tyto podlahové krytiny určeny do obývacího pokoje zejména pro parádu, můžete se při jejich výběru vyřádit. Samozřejmě by měly ladit s nábytkem a dekoracemi. Koberce nemusí být zrovna jako obdélník, klidně upřednostněte čtverec, kruh, ovál.

Předsíň jen s kobercem

V předsíni se přezouváme, a proto musíme myslet na koberce, které se snadno udržují v čistotě. V tomto ohledu jsou ideální zátěžové varianty. Nejsou to sice úplně elegantní kousky, ale na nohy vám zima nebude! Oceníte je nejen v chladných měsících roku. Beze sporu zaujme jejich nízká pořizovací cena.

Nabídka nemovitostí

Nové články