apartment-2094629_1280

Vybíráme dekoraci do domácnosti

Komentáře: 0

Toužíte po krásném útulném domově? Nevíte, jak navodit příjemnou atmosféru v domácnosti? Je to jednoduché, stačí zvolit vhodnou dekoraci. Člověk tráví čas rád tam, kde se cítí dobře a váš domov by měl být místem, kde se budete cítit úplně nejlépe. Výběrem správných dekorativních prvků toho snadno docílíte. Pojďte se podívat, čím si zútulnit domov, aby se vám v něm hezky žilo.

Fotky a fotoalba

Oblíbenou rodinnou dekorací bývají zarámované fotky nebo fotoalbum. Taková dekorace zaujme každou návštěvu. Fotky lze umístit na zeď pomocí háčků, za které se zavěsí rámeček, nebo je umístěte na pro tyto účely vytvořenou nástěnku. Pokud preferujete dekoraci, která se dá postavit na nábytek, vybírejte fotorámečky se zadní opěrkou. Takto zarámované fotografie snadno umístíte na krbovou římsu či do vitrínky. Stejně tak vám dobře poslouží dekorativní např. svatební fotoalbum s různými motivy, která vypadají dobře navenek i uvnitř.

Závěsné dekorace

Jednou z možností, jak zkrášlit svou domácnost, je pořízení závěsných dekorací. Tyto ozdoby slouží jako okrasa na zeď nebo třeba ke vchodovým dveřím. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je dřevo, kov, či textilie. V dnešní době se velké oblibě těší takzvané macramé dekorace, jež jsou typické pro domácnosti v boho stylu. Jedná se o závěsnou ozdobu vytvořenou z různobarevných, nejčastěji však bílých špagátů. Macramé si můžete vyrobit sami doma. Budete k tomu potřebovat pouze dekorativní špagát a dřevěnou tyč o libovolné délce a průměru. Pokud chcete, můžete do macramé uvázat také doplňky, jako třeba dřevěné korálky. Video návody, jak na výrobu této moderní dekorace, jsou volně dostupné na internetu.

Dekorativní osvětlení

Chcete-li svou domácnost zútulnit a navodit příjemnou atmosféru, rozmístěte po bytě či domě řetězová osvětlení. Světýlka se nemusí válet celý rok ve skříni a čekat na Vánoce. Zvolíte-li vhodné žárovky, ideálně decentní a jednobarevné, máte krásnou dekoraci, která se dá někam zavěsit, nebo jen tak položit například na poličku. Jako dekorativní osvětlení slouží také svíčky, jež je možné sehnat v různých velikostech a barevných provedeních.

Nabídka nemovitostí

Nové články