lawn-stones-3311513_1280

Zatravňovací dlažba a její uplatnění v praxi

Komentáře: 0

Pokud se vám betonové příjezdové cesty nezamlouvají, zajímavou alternativou, která kombinuje přírodní prvky, ale přitom zpevňuje povrch, je zatravňovací dlažba. Současný trh je rozmanitý a nabízí celou řadu možností, a proto se v následujících řádcích podíváme, jak při výběru postupovat, abyste neprohloupili.

V první řadě je nezbytné se rozhodnout, z jakého materiálu by měla být zatravňovací dlažba vyrobena, protože se vám nabízí hned tři možnosti. Zatravňovací dlažba tedy může být standardní betonová, z umělého kamene a z plastu. Všechny uvedené varianty se vyznačují protiskluzovým povrchem a vysokou odolností, ovšem jejich vlastnosti se v určitých ohledech liší.

Betonová zatravňovací dlažba

Jestliže hledáte zatravňovací dlažbu, která snese opravdu vysokou zátěž, sáhněte po betonovém provedení. Počítejte však s tím, že dlaždice jsou těžké, a tím pádem je horší i manipulace s nimi. Uplatnění nacházejí na dlouhých příjezdových cestách a parkovištích, zkrátka na plochách, které jsou často výrazně namáhané. Pro jejich ohraničení můžete použít i betonové obrubníky a výsledek bude vypadat dokonale.

Kam se hodí zatravňovací dlažba?

Svahy s mírným sklonem potřebují někdy zpevnit, přičemž i pro takové příležitosti je ideální zatravňovací venkovní dlažba. Slouží i pro plynulý přechod mezi příjezdovou cestou a zahradou.

Samotná pokládka je jednoduchá a rychlá, dokonce ji zvládnete sami. Na internetu najdete celou řadu návodů, nicméně objednat si můžete i odbornou firmu, která se o celou práci postará.

Pokud hledáte společnost, odkud si objednáte zatravňovací dlažbu, podívejte se do pestré nabídky společnosti PRESBETON. Působí po celé České republice, přičemž materiál si můžete objednat přímo přes internet. Tak neváhejte a pusťte se do zkrášlování exteriéru svého domu.

Nabídka nemovitostí

Nové články