house-4101306_1280

Práce v realitách je zajímavá a pestrá. Jak se stát realitním makléřem?

Komentáře: 0

Máte podnikavého ducha a klasické zaměstnání s pevnou pracovní dobou vám nedokáže přinést dostatečné uspokojení? Nevyhovují vám rutinní úkoly a přísná dělba práce ve velkých společnostech, zároveň máte organizační schopnosti a zvládnete dosáhnout cílů, které si vytyčíte? Nebojíte se opustit obor, jenž jste vystudovali, případně si v něm budovali kariéru, a začít úplně novou profesní dráhu ve zcela jiném odvětví? Pak by vám dost možná mohla vyhovovat práce realitního makléře.

 

Co práce v realitách obnáší?

Práce realitního makléře je vhodná pro ty, kteří se nebojí vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou. Bez živnostenského listu se neobejdete. Chybět vám ovšem nesmí umění naslouchat, průbojnost, komunikační dovednosti, inteligence, schopnost plánovat a organizovat si čas, chuť učit se a samozřejmě také zájem o realitní trh. A kolik má realitní makléř práce? Realitní makléř musí být schopen nejen realizovat prohlídky, poskytovat finanční i právní poradenství, vede celý proces prodeje, pronájmu, nebo nalezení nemovitosti od A po Z. Nesmí mu chybět ani empatie. Realitní makléř tráví většinu času v terénu, přílišného sezení u psacího stolu se rozhodně obávat nemusíte. A také počítejte s flexibilní pracovní dobou.

A jaký má realitní makléř plat?

Plat realitního makléře přímo odpovídá jeho aktivitě, schopnostem a kvalitě poskytovaných služeb. A samozřejmě také na tom, kolik času a energie je ochoten do práce vložit.

Jak se stát realitním makléřem? Se startem kariéry pomůže realitní kancelář RE/MAX Anděl

Práce v realitách je samostatná výdělečná činnost; není však nutné a ve většině případů ani výhodné zakládat si hned vlastní realitní kancelář. Ideální cestou, jak se stát realitním makléřem, je začít u zavedené realitní kanceláře, která poskytne i úplným nováčkům v oboru kvalitní zázemí a usnadní jim začátky. A zdaleka se nejedná jen o možnost využívat prostory kanceláře, jde především o její zázemí, podporu, vzdělávání a pomoc se zasvěcením do všech tajemství realitního podnikání.

Nabídka nemovitostí

Nové články