spices-2482278_1280

Jak vybrat regály do komory a spíže?

Komentáře: 0

Komora či spíž se nachází téměř v každé domácnosti. Někde sem dávají čistě jen potraviny, jinde slouží komora pro uschování nejrůznějších potřeb nejen do kuchyně. Každopádně je důležité tam věci dobře organizovat, a právě v tom nejlépe pomohou regálové systémy.

Regály nepatří jen do supermarketů, své místo mají také v domácnostech. Podle materiálu se hodí třeba i do obývacího pokoje, takový dřevěný regál je vynikajícím řešením knihovny. Největší využití však mají kvalitní regály do špajzu. Zařiďte si i vy svou spíž tak, aby se do ní vešly bohaté zásoby potravin.

Změřte svou komoru a pak se pusťte do výběru

Koupit regály dnes není žádný problém. Otázkou spíš je, jak si vybrat vhodný regál? Začněte tím, že změříte prostory své komory či spíže. Obvykle jde o malou místnost, kde není příliš místa na manévrování, a proto je nejlepší poptat policové regály na míru. Výrobci sdělíte rozměry a on vám vytvoří regálový systém přímo na míru. Na maximum využijete prostor a můžete si být jistí, že se vám domů regál vejde.

Tip: Při měření a vymýšlení regálového plánu nezapomeňte vzít ohled na trubky s radiátorem, vzduchotechniku, sokly nebo nerovné stěny.

Podle toho, jak velký prostor je k dispozici, se dají regály umístit podél všech stěn s výjimkou té, kde se nachází vstupní dveře.

Nejlépe udržovatelné jsou kovové regály

Dále přichází na řadu výběr materiálu. Ideální police do kuchyně, respektive spíže, jsou ty celokovové. Jsou velmi odolné, nevadí, když na ně něco rozlijete, protože se dají snadno umýt. Na druhou stranu nevypadají až tak originálně. V domácnosti působí lépe dřevo, které se však snadněji zničí například právě rozlitím zavařeniny apod. Dobrým kompromisem jsou konstrukce z kovu a police z masivu nebo dřevotřísky.

Každopádně se vyhněte levným plastovým regálům, nevypadají dobře, ani nemívají vysokou nosnost. Z důvodu nosnosti zavrhněte i hliníkové regály.

Na regály ze supermarketu zapomeňte

Jelikož jsou regály poměrně běžným vybavením domácnosti, která má komoru či spíž, koupíte je i v kdejakém supermarketu. Takový regál obvykle není moc kvalitní, především nemívá dostatečnou nosnost. Přitom takové zavařeniny a sirupy nejsou zrovna lehké. Pokud se chystáte ve spíži skladovat jen pečivo a čaje, vysokou nosnost nepotřebujete. Ve většině případů je však lepší investovat do kvalitního řešení. Myslete raději do budoucna, protože i kdybyste teď moc marmelád a zavařenin ve spíži neměli, jednoho dne se to může změnit. Regálový systém kupujete na desítky let dopředu.

Nabídka nemovitostí

Nové články