christmas-table-1936425_1280

Inspirace na vánoční dekorace do bytu

Komentáře: 0

Vánoce jsou za dveřmi a čím více se na ně těšíme, tím větší touhu po obklopování se dekoracemi s vánoční tematikou projevujeme. Začněte se poohlížet po drobnostech, které vás během adventu zase o něco blíže posunou ke svátkům.

Vánoční ubrusy, prostírání a běhouny

Vánoční ubrusy promění vaši jídelnu ve sváteční prostor. Běžná, možná formální jídelna se stává pohádkovým místem. Jako by najednou byla připravená na příchod svátků.

Vánoční ubrusy zakryjí celý stůl i s převisem. Chrání stůl před poškozením a zároveň jej zkrášlí. Běhouny se táhnou středem stolu od jednoho okraje k druhému, prostírání jsou pokládána na konkrétní místa, kde jsou usazeni strávníci. Tyto tři možnosti je možné kombinovat, ale zároveň není nutné je používat všechny. Vkusně například vypadá bílý ubrus, na němž natáhnete jednobarevný běhoun a prostírání v podobných odstínech. Na běhoun můžete odložit adventní svíce, věnec nebo další dekorace. Nicméně vás jistě napadnou zajímavější nápady a kombinace, které můžete najít třeba na Pinterestu.

Vánoční závěsy

Vánoční závěsy se neomezují na rozdíl od ubrusů na jídelnu, ale lze je použít v celém bytě. Vánoční závěsy mohou být funkční, sloužit jako ochrana soukromí před světem a k zatemnění prostoru, ale mohou mít také pouze dekorační efekt. Závěsy pak nemusejí mít takovou vůli, jako kdybyste je chtěli používat k zatemnění.

Skvělým materiálem pro výrobu vánočních závěsů je dekorační látka vyšší gramáže, která je o něco pevnější než klasická lehká bavlna. Méně tedy prosvítá než běžné plátno a zároveň působí esteticky přívětivě.

Vánoční povlečení

Vánoční povlečení poptáváme zejména bezprostředně na Vánoce; a to proto, že na Vánoce rádi překonáváme hranice své pohodlnosti do míst, kam se obvykle nevydá. O Vánocích zůstáváme v posteli déle, často u toho mlsáme cukroví nebo pozorujeme zajímavé filmy. Vánoční povlečení vás do vánoční atmosféry dostane ihned po probuzení. Ideální je, když vánoční povlečení zkombinujete s vánočními závěsy a doladíte jej s dalšími doplňky.

Nabídka nemovitostí

Nové články