shirts-428618_1280

Praktický návod pro výběr šatní skříně

Komentáře: 0

Hledáte novou šatní skříň, do které budete moci ukládat všechno potřebné? V takovém případě se setkáte s celou řadou nejrůznějších modelů a variant. Některé jsou skutečně obrovské, jiné i přes skromnější vnější rozměry nabídnou dostatek poliček pro oblečení. Konkrétní představa o dokonalé šatní skříni se samozřejmě liší podle vašich preferencí. Existují však základní parametry, které vám pomohou s výběrem.

Co si ujasnit před nákupem nové šatní skříně?

Před samotným zahájením procesu výběru a nákupu nové šatní skříně si pečlivě ověřte, co vlastně hledáte. Určete si, kde bude mít nový kus nábytku své místo. Od toho se budou odvíjet veškeré vnější rozměry. Například takové předsíňové skříně musí zajistit dostatek místa a zároveň se vejít do relativně malé vstupní haly.

Další klíčovou otázkou je to, kolik lidí bude skříň využívat. Jinak vybíráte při zařizování bydlení, kde budete sami, a rozdílné nároky na prostor a jeho členění máte ve chvíli, kdy potřebujete společnou skříň s partnerem. Zauvažujte také nad tím, jaké věci chcete dovnitř ukládat.

Nepodceňte uspořádání vnitřního prostoru

Kromě vnějších rozměrů sledujte i způsob členění vnitřního prostoru skříně. Klasickým řešením je například kombinace polic a šatní tyče na pověšení oblečení na ramínka, přesně tak, jako to má šatní skříň dub sonoma. Pro pohodlnější členění věcí na jednotlivých poličkách si můžete přikoupit nejrůznější organizéry, košíčky a podobné.

Klasická šatní skříň může být kombinovaná i se zásuvkami, kam přehledně uložíte například ponožky nebo spodní prádlo. K tomuto účelu však může sloužit také menší komoda, proto je správný výběr na základě vlastních požadavků klíčový.

Sledujte kvalitu materiálu

Od šatní skříně očekáváte, že nějakou dobu bez problémů vydrží. Aby to bylo možné, musí být vyrobena z kvalitních materiálů. Aktuálně se velké oblibě těší skříně z kvalitního laminátu. Nabídnou totiž velmi dobrý poměr ceny a výkonu. Pokud vám však nevadí poohlížet se ve vyšších cenových relacích a hledáte skutečně odolnou skříň, vyberte si masivní nábytek.

S ověřením kvality vybrané skříně mohou pomoci i recenze od jiných zákazníků. Ty vám mohou prozradit, jestli náhodou nejsou slabé panty, případně zda je montáž skříně jednoduchá a bez větších problémů.

Slaďte design skříně s ostatním vybavením

Ať už je skříň umístěna v předsíni, ložnici nebo kdekoliv jinde v bytě, vždy jde o poměrně velký kus nábytku, jehož vzhled ovlivňuje celý pokoj. Z toho důvodu je při výběru klíčový design. Pokud máte menší byt a chcete dosáhnout optického zvětšení, je dobrou volbou moderní šatní skříň bílá. Na své si přijdou také milovníci dřeva, kteří mohou vybírat z mnoha dekorů. Praktické je také zakomponování zrcadla rovnou na skříni.

Nabídka nemovitostí

Nové články