package-2366468_1280 (2)

Přestěhovat se do nového bytu lze za jediný den. Když se však dobře připravíte

Komentáře: 0

Když se řekne stěhování, neznamená to pouze ten jediný den, kdy se veškeré věci naloží do dodávky a odvezou do nového domu či bytu. Je to den, který je nejvíce vidět, možná je i tím nejdůležitějším, nebýt ale pečlivé přípravy před ním, možná, že by se vlastně o jeden den nejednalo. Bez přípravy se stěhování může nepříjemně protáhnout.

Jako první si rozhodněte, co vše ještě zvládnete sami a kolik toho svěříte odborníkům. Můžete si na svá bedra naložit stěhování celé, v takovém případě si ale v práci požádejte o delší volno. Stěhování představuje ideální příležitost k inventuře svých věcí. Vše dlouhodobě nepoužívané vyhoďte, ať se do nového stěhujete opravdu jen s tím, co skutečně využíváte.

Základem stěhování je organizované balení

Pečliví buďte už při balení. Pokud nevlastníte nebo nemáte možnost sehnat si dostatečné množství krabic a obalového materiálu, firmy, pro které je stěhování bytu živobytím, vám je dodají. Do krabic skládejte oblečení a další svůj majetek podle místností. Krabice a pytle pro lepší orientaci popište a označte štítky. Stěhovákům velmi pomůže systém různých barev podle místností. Například všechny krabice se zeleným štítkem přijdou do kuchyně, modré do obývacího pokoje apod. Stěhování tak proběhne mnohem hladčeji. To, jak dobře jste si zabalili, velmi dobře poznáte při vybalování. Čím snazší bude, tím lepší práci jste odvedli.

Kam které krabice přijdou?

S tím souvisí také rozvržení vašeho nového bydlení. Pracovníci stěhovací společnosti vám mohou nábytek a krabice složit na jedno místo, ruku na srdce, bude se vám pak chtít je třídit? Před dnem, kdy stěhování domu proběhne, si nakreslete plánek s tím, kam byste si jednotlivé krabice a kusy nábytku přáli umístit. Stěhováci je pak vyloží přesně tam.

V den stěhování nechtě vše na stěhovácích, jen jim buďte k ruce

Když nastane onen den D, zajistěte co nejblíže vchodu do bytu či domu volné parkovací místo pro stěhovací dodávku. Tím vaše práce praktický končí. Pokud jste se dostatečně připravili, o vše podstatné už se postarají stěhováci. A to včetně úklidu ve vašem novém bytě.

Proč je stěhování s profesionální firmou výhodnější?

Na co byste před stěhováním neměli zapomenout, je podrobné prostudování cen. Ceník stěhování obvykle obsahuje taxy za různý čas, který stěhováci stěhováním stráví, příplatky za nošení těžkých a objemných břemen, obalové materiály apod. V ceně je již zahrnuté pojištění, nemusíte se tak bát pracovníkům svěřit ani elektroniku či jiné drahé věci. Co si v každém případě ponechte u sebe, jsou osobní doklady, klíče a drobné cennosti.

Oproti stěhování svépomocí je využití profesionálního stěhování domů a bytů výhodnější v rychlosti a také šikovnosti. Stěhováci jsou zkušení a lépe než vy sami vědí, jak se nejlépe vytočit na úzkém schodišti, jak narovnat věci do dodávky, aby se do ní vešlo co nejvíce věcí apod. To za cenu, kterou si účtují, jednoznačně stojí.

Nabídka nemovitostí

Nové články