lobby-3623669_1280

Jaké interiérové žaluzie si vybrat?

Komentáře: 0

Závěsy, záclony, fólie na okna. Zastínit interiér dnes dokáže spousta vychytávek, jedničkou, a to i z praktického pohledu, v českých domácnostech však jsou žaluzie. Jaké máte při jejich výběru možnosti a jaké výhody vám jednotlivé druhy přinesou?

Interiérové žaluzie do oken vyžadují minimální péči. Starost a údržba o ně nevyžaduje více než občasné utření prachu či náhodných fyzických nečistot. Pyšní se také dlouhou životností a možností propojení se systémy chytré domácnosti, díky nimž je lze ovládat i na dálku.

Interiérové horizontální žaluzie

Žaluzie v horizontálním směru jsou klasikou. Tvoří je úzké otočné lamely, v tomto případě z hliníku. Mají velmi flexibilní ovládání množství propouštěného světla. Od propuštění sta procent při jejich shrnutí až po kompletní zatmění. Mezi těmito dvěma extrémy je lze regulovat velmi jemným natočením lamel.

Horizontální žaluzie chrání před slunečními paprsky i pohledy narušujícími soukromí. Není nijak složité je udržovat v čistotě, vystačíte si s vysavačem a mokrým hadříkem. Tím, že se vyrábí z hliníku, jsou velmi odolné, a to i proti vlhkosti. Hodí se tak i do kuchyní nebo koupelen.

Vybrat si můžete z různých šířek lamel. Podle velikosti oken se lamely pohybují od 16 do 55 milimetrů.

Látkové vertikální žaluzie

Žaluzie visící ve svislém směru perfektně padnou před okna větších rozměrů, výklenky ve stěnách či prosklené balkony. Kromě zastínění mají i velký estetický význam. Díky své mohutnosti představují velmi výrazný doplněk interiéru.

Co se barev týče, můžete se vydat cestou jednoho odstínu, vyrábí se však i žaluzie s různými vzory, potisky a barevnými přechody. Zvolená barva, respektive její barevná propustnost, má také velký vliv na to, kolik světla žaluzie do místnosti pustí. Jeho množství pak lze opět regulovat natočením lamel.

Žaluzie jsou pro lepší stabilitu zakončené závažím, zůstávají tak stále napnuté. Jednotlivé lamely visí buď samostatně, nebo spolu mohou být spojené řemínkem.

Žaluzie skvěle dokáží vyplnit i atypické prostory. Pokud tak sháníte zastínění na okna, která nemají běžné rozměry či tvary, látkové vertikální žaluzie na míru vám nabízí skvělou příležitost.

Nabídka nemovitostí

Nové články