odvlhcovac

Udělejte si doma tu pravou pohodovou atmosféru

Komentáře: 0

Vánoce jsou za námi a nás teď čeká velký úklid. Ten je o to důležitější, že vzhledem k uzavřeným školám, zákazu jakýchkoli společenských či kulturních aktivit a různým formám home office tráví většina z nás doma celé dny a noci. A aby se vám doma lépe dýchalo, a to obrazně i doslova, je dobré myslet také na kvalitu vzduchu v zimním období, kdy méně větráme.

zdroj: gavri.cz

Čistý vzduch, půl zdraví

Člověk, stejně jako jakýkoli jiný živočich, potřebuje čistý čerstvý vzduch. Ve městech to však v zimních inverzích může být trošku problém. Ve vaší domácnosti by proto neměl chybět vhodný čistič vzduchu, který zaručí, že ať už bude venku jakkoli nevlídné počasí, vy budete dýchat tak kvalitní vzduch, jak to jen jde.

Variant pro čištění vzduchu v domácnosti existuje celá řada. Nejkvalitnějším řešením na trhu je HEPA filtr, který je vysoce účinný i proti bakteriím a virům. Vyvinut byl americkou armádou během pokusů s jadernými zbraněmi, takže by vám měl s trochou nadsázky dobře posloužit i v případě tak nepravděpodobné události, jakou by byl únik radiace

V běžných domácích podmínkách se lidé potýkají se zvýšenou vlhkostí vzduchu. Zejména v některých místnostech, typicky v koupelně či kuchyni. Tyhle potíže vyřeší odvlhčovače vzduchu, kterých je na trhu také celá řada. Liší se hlavně konstrukčním řešením a výkonem, princip je však vždy stejný – odvádí přebytečnou vlhkost a tím brání tomu, aby se vám v domácnosti začaly množit bakterie, plísně a houby.

Pokud už máte doma perfektní vzduch, gratulujeme. K dokonalosti vám možná chybí jen libé vůně, které podpoří vaši psychickou a fyzickou pohodu. Tu můžete podpořit například využitím aromaterapie, která je vhodným doplňkem do moderních domácností. Aromaterapeutické vůně můžete snadno měnit podle svého aktuálního rozpoložení či podle účinku, který mají vyvolat.

Nabídka nemovitostí

Nové články