5109-klimatizace

Ochlazovač vzduchu, nebo stropní ventilátor, co je lepším řešením?

Komentáře: 0

Také v horkých letních nocích nemůžete spát a přemýšlíte, jak problém vyřešit? Stačí navštívit nejbližší hobby market či obchod s nejrůznějším vybavením pro domácnost a hned budete mít představu o několika možných řešeních. Při volbě nejvhodnějšího zařízení vždy zvažte nejen finanční prostředky, které chcete investovat, ale také další faktory, jako je hlučnost, účinnost a podobně.

zdroj: gavri.cz

Ochlazovač vzduchu – princip fungování a výhody

V dnešním článku se zaměříme na dvě možná zařízení, která patří k nejoblíbenějším. První možností je ochlazovač vzduchu. Vzhledem k tomu, že tyto přístroje fungují na principu zvlhčování vzduchu, hodí se zejména do místností se suchým vzduchem. Obvykle se na trhu setkáte se dvěma variantami, jedna ochlazuje vzduch pomocí vody, druhá pomocí ledu. S tím souvisí jedna z jejich nevýhod, vodu či led je třeba pravidelně doplňovat, v některých případech i několikrát denně.

Naopak výhodami těchto zařízení jsou malá hlučnost a nižší spotřeba elektřiny. To, společně se zvlhčováním vzduchu, které se dá používat i v zimních měsících, kdy je vzduch vysušený vlivem radiátorů, je činí vhodnými zejména jako klimatizace do bytu. V porovnání s klasickými ventilátory lidé často oceňují také to, že nezpůsobují průvan.

V neposlední řadě je pořízení ochlazovače finančně přijatelné. Tato levná klimatizace tak představuje velmi účinné a dostupné řešení pro každého. V létě vás příjemně ochladí a zároveň ochrání před možným rizikem dehydratace, které je se suchým vzduchem v místnostech často spojeno, v zimě vám usnadní dýchání.

Stropní ventilátor může být i skvělým designovým doplňkem

V případě, že je pro vás důležitá i estetická stránka místnosti, existuje i další řešení, které vám uleví od pocitů nepříjemného tepla. Tímto řešením je stropní ventilátor, jeho výhodou je, že se dá pořídit v mnoha různých provedeních, od klasického až po designové. Hodí se tak do každé místnosti a můžete si pořídit i takový, jehož součástí je i osvětlení. Kromě toho tyto přístroje využijete i v zimním období, kdy s jejich pomocí můžete zabránit tomu, aby se teplý vzduch držel u stropu.

Nabídka nemovitostí

Nové články