led-light-2937960_1280

S kvalitním osvětlením si zrak nezkazíte

Komentáře: 0

V posledních několika letech zažívá trh s umělým osvětlením revoluci, neboť do popředí se prodírají LED a OLED technologie. Pravděpodobně znáte prastarou moudrost, že kam nechodí slunce, tam chodí lékař. Poslední studie historické přísloví potvrzují, a proto se výrobci osvětlení snaží vyvinout zdroj světla nejblíže podobné tomu přirozenému.

Zákazníky při výběru ovlivňuje několik faktorů – kvalita, efektivita, design a cena. Ovšem takřka vůbec se nezajímají o to, jaké světlo žárovka produkuje. Světlo vycházející z většiny žárovek je od denního světla značně vzdálené.

Světlo, které se nejvíce přibližuje dennímu

Důležité je, aby byla hodnota teploty chromatičnosti mezi 4 000 až 4 500 K, protože v takovém okamžiku se jedná o neutrální světlo přibližující se nejvíce přirozenému. Do místnosti, kde svítíte dnes a denně, zvolte tedy LED žárovky s hodnotou indexu podání barev vyšší než 80. Zrak potom není vůbec namáhán, a tak si ani při práci pod světlem oči vůbec nekazíte, klidně můžete pracovat dlouho do noci, aniž by oči pociťovaly únavu ze světla.

Proč sáhnout po LED svítidlech?

Pokud jste se doposud domnívali, že z LED žárovek vychází pouze studené světlo, které vám nevyhovuje, potom jste na omylu. Výrobci se snaží vyhovět všem spotřebitelům, a proto mají ve svých nabídkách žárovky s různou teplotou barev. Studené LED světlo nachází uplatnění v kancelářských a pracovních prostorech, zatímco neutrální si vybudovalo pevné místo právě v domácnostech. Více informací o světelných zdrojích pro kanceláře najdete na stránce http://www.lighting.philips.cz/vzdelavani/blog-budoucnost-svetla/svetlo-v-podnikani/future-of-light.

Ještě vás potěší, že LED produkty spotřebovávají o 80 %, někdy i 90 % méně elektrické energie než někdejší edisonky s wolframovým vláknem. S nižší spotřebou jde ruku v ruce ještě dlouhá životnost, a tak vám LED technologie ušetří z dlouhodobého hlediska spoustu peněžních prostředků, které můžete investovat do jiných věcí.

Nabídka nemovitostí

Nové články