luggage-930800_1280

Jaké výhody a nevýhody přináší spolupráce s bytovým architektem při realizaci nového bydlení?

Komentáře: 0

Jestliže se v nejbližší době chystáte na to, že si pořídíte vysněné vlastní bydlení v rodinném domě či bytě, je dobré zvážit, zda se při jeho realizaci a následném zařizování neobrátit na bytového architekta. Spolupráce s ním vám může přinést spoustu výhod, jakými jsou ušetření času a práce, ale hlavně stylový interiér, který jste dosud obdivovali pouze z fotografií nebo filmů.

Ovlivníte dispoziční řešení nemovitosti

Bytový architekt vám při plánování a výstavbě nového bydlení vyhotoví kompletní návrh. Sami si v něm můžete určit dispoziční členění domácnosti, tedy například otázku, kolik místností bude dům (byt) mít, respektive v jakých tvarech budou vytvořené jednotlivé místnosti, zda se vám někde bude hodit příčka a zeď navíc apod. Při koupi již hotové nemovitosti tuto šanci zpravidla nemáte, případně musíte provádět složité stavební úpravy, které jsou ale do značné míry omezené.

Možnost sledovat a ovlivňovat realizaci od počátku do konce

Spolupráce s bytovým architektem má výhodu v možnosti konzultovat případné nedostatky a další nápady, jež se vám vybaví třeba až v průběhu stavby. Zároveň si určíte, jaké moderní technologie a systémy v domě chcete mít, bytový architekt je pak umně zakomponuje tak, aby odpovídaly vašim potřebám a nárokům nejen z hlediska funkčnosti, ale také estetiky. Váš domov tak může nejen vypadat krásně, ale také vám usnadnit život.

Výběr materiálů

Bytový architekt má dostatečné zkušenosti a vzdělání na to, aby vám doporučil vhodné materiály. Při stavbě svépomocí často lidé dělají chybu právě ve špatně zvolených materiálech, jež pak negativně ovlivňují kvalitu a komfort bydlení. U spolehlivého bytového architekta toto riziko nehrozí, protože vám doporučí materiály přesně na míru podle vašich potřeb.

Cena jako nevýhoda? Vrátí se vám

Pakliže je třeba najít nějaká negativa, jež spolupráce s bytovým architektem přináší, pak to může být jedině cena. Zkušený odborník samozřejmě tuto práci nedělá zadarmo, což je třeba brát v potaz při sestavování rozpočtu. Je však pravdou, že se takováto investice v drtivé většině případů opravdu vyplatí. Už jen z toho důvodu, že získáte bydlení, o němž jste doposud jen snili. Přítomnost architekta se koneckonců odrazí i na vyšší celkové hodnotě nemovitosti, pakliže byste ji někdy v budoucnu chtěli prodat.

Nabídka nemovitostí

Nové články