Close-up,Of,Woman's,Hand,Holding,A,Concrete,Flower,Pot.,Making

Betonové doplňky do vašeho interiéru i zahrady: stačí vědět, co k nim

Komentáře: 0

Když se řekne beton, leckdo z nás si představí typický stavební materiál. O tom, že se z něj vyrábí spousta moderních doplňků, už se ale také ví. A tyto doplňky nemusíte využít zdaleka jen ve venkovních prostorách, jako jsou zahrady, terasy či balkony. Betonové doplňky můžete snadno začlenit do svého interiéru – hodí se do každé místnosti ve vašem domě. Tváří se nenápadně ale mohou být velmi dominantní. Záleží na vás.

Skvělý pro živé i umělé květiny

Beton je ideální materiál, který můžete použít také ve formě květináčů. Ty jsou dostatečně těžké, takže se velice hodí právě do venkovních prostor, kde si s nimi jen tak nějaký vítr neporadí. Nicméně velice příjemně působí také v interiéru, zejména v doprovodu rostlin, které jeho vzhled zjemňují. Ať už se rozhodujete, jestli živý nebo umělý vánoční stromek, můžete použít kterýkoli – beton mu zajistí potřebnou stabilitu (záleží ovšem také na volbě tvaru nádoby). Ne všechny betonové doplňky jsou ale těžké!

 

Zdroj obrázku: buketaltindal / Shutterstock.com

S čím beton kombinovat?

Již výše jsme naznačili, že beton dobře funguje s květinami. Volit můžete ale také jiné přírodní prvky, jako je dřevo nebo kámen. Betonové doplňky mohou být nenápadné, jako například držák zubního kartáčku v koupelně, nebo naopak obrovské, jako veliký květináč ve vašem obývacím pokoji. Beton je jedinečný materiál, protože dodává strukturu do vašeho interiéru. Navíc jej můžete velice snadno doplnit do stávajícího interiéru přidáním menších prvků. V současné době je možné pořídit různé betonové dekorativní předměty nebo třeba stolní lampu.

Beton do kuchyně a jídelny

Jako alternativu nebo doplněk k jídelním židlím můžete zvolit betonové stoličky. Ačkoli vypadají velice těžké, není tomu tak. Jsou vyrobeny speciálně tak, aby bylo snadné jejich odsunutí. Dá se na nich sedět, i když o pohodlí bychom mohli v některých případech polemizovat. Pokud si už koupíte takovou stoličku, která je čistě dekorativním prvkem, může vás potěšit fakt, že u jídelního stolu na ní nevydržíte dlouho. To se hodí zejména pokud se snažíte zhubnout bez jojo efektunicméně se můžete předem informovat o účelu takové stoličky nebo si ji i vyzkoušet pokud navštívíte kamennou prodejnu s betonovými předměty.

Zdroj obrázku: Beyond Time / Shutterstock.com

Beton do koupelny

Přidat betonové prvky do koupelny není žádný problém. Může jít o držák na mýdlo (na to tekuté i na to v pevném stavu), obal na kosmetické kapesníčky, již zmíněný držák na kartáčky, tácky s dekoracemi nebo třeba betonový odpadkový koš. Betonové doplňky jsou vhodné pro oživení jakékoli koupelny.

Beton do obývacího pokoje

Obývací pokoj je typický měkkým, polstrovaným nábytkem. Pohovka, křeslo, to vše je úžasnou výzvou pro kontrastní, tvrdý materiál. A tím je právě beton! Můžete zvolit betonový konferenční stolek nebo jen menší odkládací stolky. Vhodné jsou také betonové lampy nebo tácky na dekorace. Pokud se betonu nebojíte, můžete dokonce zvolit zeď za pohovkou s betonovou texturou.

Beton do venkovních prostor

Tak zde jsou možnosti zcela neomezené. Záleží samozřejmě na tom, jakou máte zahradu, nicméně betonové sošky nebo betonové venkovní lampy využijete na anglickém trávníku i ve strukturované zahradě se spoustou květin a keřů. Velice pěkně vypadá i jako podlaha na terase či balkoně, nicméně tím bychom se neměli nechat svázat. Betonové doplňky mohou být malinké i velice robustní. Toho lze využít právě k ochraně rostlin – určitě se vám už stalo, že jste na terase našli vysypaný květináč, který přes noc převrhnul silný vítr. To betonové doplňky jsou v tomto ohledu mnohem bezpečnější. Využijete je také u venkovního posezení, kde poslouží jako držáky svíček a olejové lampy. V nich můžete používat olejíčky odpuzující bodavý hmyz, jako jsou komáři.

 

Nabídka nemovitostí

Nové články