studna

Čištění studní Šumperk vás ochrání před zdravotními riziky

Komentáře: 0

Používání studniční vody je v Čechách velmi oblíbené. O tom svědčí fakt, že studnu má zhruba 10 % domácností. Aby si voda udržela špičkovou kvalitu, je třeba se o studeň pravidelně starat. Hygienicky závadná voda nám totiž může způsobit nemalé zdravotní potíže.

studna

Pravidelnost a profesionalita

Do čištění studní se pouští řada z nás svépomocí, neboť na tom přece není nic složitého. Jelikož studna není od okolní zahrady nikterak izolována, nýbrž je přirozenou součástí přírody, měli bychom k ní i tak přistupovat. Ačkoliv se studniční voda může zdát na první pohled čistá, nemusí to znamenat, že je automaticky pitná. Stačí si udělat její rozbor, jenž spolehlivě závadnost či nezávadnost vody odhalí. Z toho důvodu je vhodné se kvůli čištění studny obrátit na odborníky, kteří ji nejen vyčistí, ale rovněž eliminují riziko její případné kontaminace.

Jak často čistit?

Odborníci radí studnu čistit alespoň jednou za 5 let. Vodu totiž neznečišťují pouze napadané listy, hmyz, jíl, chemické příměsi, sesutá půda a vápencové usazeniny, nýbrž také spodní a dešťová voda. Ta do studny proniká vlivem mimořádných klimatických podmínek, jakými jsou záplavy a prudké deště. Pozvete-li si profesionály na čištění studní, odstraní usazený sediment a kal, vyspraví mezery ve skružích a opraví vnitřní plášť studně. Umí si poradit jak se studněmi betonovými, tak cihlovými, kamennými a vrtanými. Pokud zjistí větší problém, provedou rovněž kompletní rekonstrukci studně včetně jejího případného prohloubení.

Výhody profesionálního čištění

Kvalifikovaná firma za vámi přijede po celé ČR s tím, že nemusíte hradit dopravu. To je první skvělá zpráva pro začátek. Zároveň se můžete spolehnout na perfektní služby za rozumné ceny, protože spokojenost zákazníka je na prvním místě. V neposlední řadě vás potěší fakt, že na vyčištění studně nebudete muset dlouho čekat.

Nabídka nemovitostí

Nové články