interior-design-g9994ed3c5_1280

Jak si zorganizovat ložnici?

Komentáře: 0

Ne každý z nás vlastní prostornou ložnici v níž, co se týče místa, se nemusí nijak omezovat. Majitelé malých ložnic jsou vděční za každý prostor navíc, kam mohou uskladnit oblečení a další vybavení. Nabízíme vám několik nápadů, jak využít doslova každý centimetr místnosti.

Šetřete místo na maximum

Co si počít v situaci, kdy vaše šatní skříň praská ve švech a vy potřebujete uskladnit sezónní oblečení? Vsaďte na textilní nebo plastové úložné boxy, které schováte třeba pod postel. Nebo na to jděte ještě chytřeji a ušetřete až 75 % místa. Pořiďte si vakuové úložné pytle, z nichž po naplnění oblečením odsajete vysavačem vzduch. Nejen, že do nich vměstnáte mnohem větší množství oblečení, ale navíc ho dokonale ochráníte před poškozením šatními moly, vlhkostí a prachem. Velmi dobrou službu vám též prokáží závěsné organizéry, jež lze umístit do skříně nebo jen tak do prostoru.

Zaměřeno na postel

Už při pořizování postele byste měli přemýšlet nad tím, jak ji maximálně využít i k jinému účelu než jenom spaní. Z toho důvodu upřednostňujte typy s úložným prostorem, jenž vám nabídne velkorysé skladovací prostory pod odklápěcím roštem. Další možností jsou výsuvné šuplíky, kde můžete uschovávat třeba povlečení, prostěradla, přehozy a deky. Pozornost věnujte rovněž čelu postele, které zároveň plní funkci úložného regálu. Své místo zde naleznou knížky, lampička, budík a drobné dekorace.

Kam s oblečením?

Odpověď se nabízí velice jednoduchá, a tou je šatní skříň. Zorganizujte si ji dle svého a vybavte ji dostatkem šatních tyčí, variabilních poliček a drátěných programů. V malé ložnici se též zamyslete nad praktickým otevíráním skříně, abyste se do ní pohodlně dostali, a přitom nebyli nijak prostorově omezováni. V takovém případě jsou praktičtější dveře posuvné než dveře otevírací.

Uložení malých předmětů

Pokud nejste majitelem opravdu malé ložnice, pořiďte si nábytek, který věci lépe uspořádá. Nezapomínejte také na noční stolky se zásuvkami, kam uložíte věci potřebné před spaním. Nebudete tak v noci rušeni nepořádkem vedle své hlavy. Využijte i svislé prostory a nainstalujte police pro uložení knih a dalších drobných předmětů.

Jak udržet ložnici uklizenou?

Vyčleňte si čas na pravidelnou revizi věcí, které už nebudete nosit nebo je dále nepotřebujete. Uvolní se vám místo a vy se tak budete budit do příjemného prostředí uklizené ložnice.

Nabídka nemovitostí

Nové články