social-media-g7afcfae75_1280

Realitní makléři v on-line prostředí. Jak mají fungovat?

Komentáře: 0

Realitní makléři často sázejí i na svou osobnost a schopnost přemluvit klienta ke koupi dané nemovitosti. Jenže za poslední dva roky se možnosti osobního setkání zpřísnily a značně omezily. I realitní makléři a finanční poradci museli přejí do virtuálního světa a tomu přizpůsobit nabízení svých služeb.

Pandemie ukázala na důležitost on-line prostředí. Nikdo nikam nemohl, a tudíž lidé všechny informace čerpali z internetu. Pro úspěch finančního poradce a realitního makléře je vybudování vlastního brandu. Měl by mít funkční webové stránky, kde by byl nějaký blog, seznam referencí, odkazy na své sociální sítě – FB, IG, LinkedIin atd. Stránky by měly být živé a neustále by měl poradce na ně přidávat další a další články. Podstatou částí je SEO, tedy optimalizace stránek pro vyhledavače. V překladu způsobit to, aby na daná klíčová slova právě tento makléř vybíhal na co nejlepší pozici ve vyhledávačích,“ vysvětluje Jakub Veverka z Videobydleni.cz.

SEO se dá podpořit několika možnostmi. Patří sem budování zpětných odkazů. Tedy nákupem PR článků, které budou viset na relevantních webech. Další podstatnou částí jsou unikátní texty na webu. Nejlépe funguje, když tyto články píše makléř sám a vyhledavače zjistí, že tento text není nikde jinde na webu než na tom jeho. Psát články s vysokou relevancí pro dané publikum.

Důležitou část, kterou by neměl realitní makléř ani finanční poradce opomenout je tzv. brand management, brand building, tedy kontinuální práci na propagaci svého obličeje případně značky. Sem patří off-line bilboardová reklama ale také reklama v on-line prostoru pomocí bannerových reklam s relevantním zásahem,“ radí Jakub Veverka.

Zkusit prodávat nemovitosti může kde kdo. Uspějí ale jen někteří

Práci realitního makléře může dělat takřka každý. Stačí plnoletost a čistý trestní rejstřík. Žádná škola pro tuto profesi není podmínkou a ani přímo žádný takový obor vyučován není. Realitní kanceláře však své pracovníky často školí, nebo jim nabízí různé kurzy z oblasti práva, stavebnictví, finančního trhu, ale i v rámci mezilidské komunikace. Většinou jsou kurzy zakončeny shrnujícím testem a obsahují otázky z mnoha oblastí.

Makléř rozhodně nemusí vědět všechno. Musí ale umět komunikovat. Pokud však makléři klient položí otázku, na kterou nezná odpověď. Neměl by si vymýšlet, ale měl by klientovi říct, že se mu pokusí informaci dohledat a později se mu s odpovědí ozve. Není dobré zazmatkovat a vymyslet si třeba nesprávnou odpověď. Je jasné, že makléř nemusí vědět všechno. Ale taková lidská reakce souvisí právě s dobrou mezilidskou komunikací, která je důležitější než dokonalá znalost absolutně všeho z realitního trhu.

Nabídka nemovitostí

Nové články