woman-g4839acc83_1280

Jak vybrat krbová kamna

Komentáře: 0
Pohled do plápolajícího ohně uchvátil nejednoho člověka. Oheň má v sobě magii, kterou šíří dál. A navíc také uklidňuje nervový systém, zmírňuje únavu a normalizuje spánek. Teplo, které vytvoří v místnosti, zahřeje a zlepší náladu. Moderním systémem pro vytápění jsou samozřejmě plynové kotle, ale mnozí si do svého domu nechají přece jenom vplout oheň. Krbová kamna jsou totiž nejen funkčním topným prvkem, ale plní i funkci designovou.

Kachlová kamna dodají harmonii a útulnost venkova

Krbová kachlová kamna tvořily dokonalou součást každého venkovského domu. Byly vybudovány nejen jako zdroj tepla, ale byla to originální dominanta místnosti, která dokonce sloužila i jako lůžko třeba pro děti. I dnes si taková kamna lidé mohou pořídit. Starodávný typ kamen může v dnešním světě vypadat jako luxusní prvek. Kachlová kamna pak vypadají jako výjimečný doplněk interiéru a díky svému designu, tvaru a skladbě materiálu se odlišují od těch ostatních. Plápolající oheň v takových kamnech je umocněn praskáním dřeva a kamna velmi dlouho udržují teplo.

Tradiční kachlová kamna, krby se od těch dalších odlišují především svou rozmanitostí. Jsou velmi žádaná, a to nejen pro venkovská obydlí.

Litinová kamna jsou moderní

Další vhodnou alternativou pro zdroj vytápění mohou být litinová kamna. Fungují na stejném principu jako ta kachlová. A navíc topit dřevem nebo briketami není zastaralý způsob vytápění. Litinová kamna se mohou pochlubit dlouhou životností, zajímavými tvary a prosklenými dvířky. V tomto případě lze oheň pozorovat nejen při lenošení v křesle.

Kamna designová

Ale to by nebyl člověk, aby nevymyslel něco nového, zajímavého a poutavého. Na trhu jsou také kamna designová, která podtrhují styl a vkus majitele. Mohou mít originální tvar a přitom budou plnit svůj úkol. Ovšem v tomto případě nebude třeba štípat dříví, řeč je totiž o biokrbech. Jedná se o bezkomínové designové krby spalující speciální kapalné palivo, tedy biolíh. Bez problémů vám dokáže vytopit celou místnost. Jejich velkou výhodou je, že můžete mít krásný krb ve svém bytě například v panelovém domě a hořením nevznikají žádné škodlivé spaliny.

Ušetřete za topení

Pokud chcete na topení krbovými kamny ušetřit, doporučujeme využívat levná paliva jako dřevo nebo pelety. Ověřte si však, že jsou na to právě vaše krbová kamna vhodná.

Nabídka nemovitostí

Nové články