workplace-ga96c68752_1280 (1)

4 rady, které oceníte při výběru psacího stolu pro dospělé

Komentáře: 0

Praktický psací stůl není jen výsadou dětských pokojů a domácích pracoven. V poslední době je nepostradatelným pomocníkem pro všechny pracující na home office. Ve výsledku je úplně jedno, zda ho umístíte do obýváku, nebo do ložnice. Ne všichni se totiž pyšní dostatkem volného prostoru v bytě.

Před pořízením tohoto druhu nábytku si musíme odpovědět na několik otázek. Kdo bude psací stůl využívat? K čemu bude sloužit? Kolik pro něj máte místa? Stěžejními parametry výběru jsou také design a materiál.

Na rozměrech záleží

Pokud si nevíte s výběrem pracovního stolu rady, usaďte se na židli ke stolu. Jakmile si sednete, musíte mít chodidla pevně na zemi a ruka by měla svírat pravý úhel. Naštěstí dnes existují modely vhodné pro menší lidi i dlouhány. Vhodně zvolené rozměry stolu jsou klíčem k úspěchu, protože pohodlí je na prvním místě. Zároveň musíte přihlédnout k volnému prostoru, který máte doma pro stůl vyhrazený.

Vybírejte také očima

Obyvatelé malých panelákových bytů budou mít při výběru psacího stolu trochu problémy, protože nábytek by měl být sladěn i s dalšími komponenty interiéru obývacího pokoje či ložnice. Prodejci nabízejí dekory dřeva v různých barvách, ale také oblíbený bílý skandinávský styl a trendy černé zpracování. Ničím výjimečným není stůl s kovovým rámem i designovka se skleněnou deskou.

Materiál je zásadní ukazatel výběru

Někdo nedá dopustit na psací stůl z masivního dřeva, jiný se spokojí s levnějšími variantami, jako jsou MDF deska, dýha a lamino. V moderních domácnostech se objevují modely ozvláštněné sklem a kovem. I zde záleží na vašem vkusu a na materiálu nábytku, který v místnosti převládá. Pracovní prostor by neměl narušit celkový vzhled místnosti.

Stabilita a ergonomie

Každý psací stůl musí být stabilní a bytelný. Přihlédnout byste měli na jeho ergonomii a nabízené příslušenství, protože se nejedná jenom o holou desku a čtyři nohy. Ideální variantou je model s integrovanými úložnými šuplíky a kontejnery. Bez pochyby oceníte i otvory pro kabeláž, možnost nastavení výšky a náklopnou desku. Tyto funkce ocení především dospělí věnující se kreslení, grafice a obdobným tvořivým činnostem.

Nabídka nemovitostí

Nové články