Levné montované domy z Polska

Levné montované domy z Polska. Vyplatí se, nebo jde spíše o nevýhodnou investici?

Komentáře: 0

V posledních letech zaznamenávají boom takzvané montované domy. V nabídce některých společností lze narazit na tyto stavby, které lze postavit prakticky výhradně svépomocí. Pocházejí přitom například z Polska, kde vyjdou levněji nežli od tuzemských dodavatelů. Jaké jsou jejich výhody a mají tyto objekty nějaká úskalí?

Levné montované domy z Polska
Levné montované domy z Polska

Hlavní výhody

Montované domy si získávají popularitu v Česku zejména z toho důvodu, že si je šikovní kutilové dokážou zrealizovat vlastními silami, případně jen s drobnou výpomocí profesionálních řemeslníků. Za ohromnou přednost pak lze považovat rychlost výstavby, která může trvat třeba jen pouhé dva měsíce. Oproti klasickým zděným domům, jejichž realizace trvá rok i déle, jde tedy o výraznou časovou úsporu. Proto se hodí těm z vás, kteří chtějí bydlet rychle a levně. Menší montované domky vás vyjdou hluboko pod milion korun, na tuto cenu byste se u běžných nemovitostí rozhodně nedostali.

Montované domy z Polska vynikají ještě nižší cenou. Jsou zpravidla tvořené ekopanely a dřevěnou konstrukcí. Jsou-li kvalitně postavené, překvapí dlouhou životností a velmi dobrými parametry z hlediska energetické náročnosti. Proto se o nich mluví jako o moderních nízkoenergetických stavbách.

Negativa montovaných dřevostaveb z Polska

Pokud jde o nevýhody, musíte počítat s tím, že si připlatíte za dovoz. Montované domy z Polska jsou sice obecně levnější nežli ty, jež jsou k dostání od českých firem, právě doprava však do značné míry může finální cenu vyšponovat. Navíc může být limitujícím faktorem také delší doba dodání, tudíž pak samotná realizace montovaného domu svépomocí nemusí být tak rychlá, jak byste očekávali. V každém případě představují montované domy z Polska zajímavou variantu. Jde o atraktivní podobu bydlení hlavně pro mladou generaci, která nemá takové úspory a nechce se zatěžovat drahou hypotékou, jejíž splácení by bylo otázkou až několika desítek let.

Nabídka nemovitostí

Nové články