Kolik stojí dřevostavba

Kolik stojí dřevostavba

Komentáře: 0

Bydlet ve vlastním domě je snem mnoha zejména mladých rodin. V současné době se cena takového domu pohybuje poměrně vysoko nad rámec představ spotřebitele. Hodně lidí hledá alternativu, která splní všechny předpoklady. Dřevostavba může být považována za takové řešení. Takový dům má hned několik výhod oproti těm klasickým zděným stavbám, a tak uvažovat o realizaci takového domu je jistě reálné.

Kolik stojí dřevostavba
Kolik stojí dřevostavba

V kurzu jsou sruby

Když se řekne dřevostavba, mnozí si představí spíše srubový dům, který již z dálky vyčnívá nad těmi ostatními domy v okolí. Srub je totiž elegantní dřevostavba, která má své kouzlo a styl. Realizace takového domu v kombinaci i s jinými přírodními materiály je ve výsledku dokonalý dům jako z pohádky. Stavba srubu vyžaduje pečlivost a profesionalitu, stejně jako stavba jakéhokoliv jiného domu. Dřevostavby tohoto druhu jsou ale velmi oblíbené, stavějí se zejména na venkově a lidé se tak v podstatě navracejí k přírodě a přírodním materiálům. I zde se může hovořit o udržitelnosti.

Kolik stojí dřevostavba a další faktory realizace

Samozřejmě, že každá stavba něco stojí. V tomto případě je cena dřevostavby ovlivněna například výběrem druhu dřeva. Každý druh dřeva má totiž své specifické vlastnosti, a tudíž může být i dražší. Jako například modřínové dřevo, které velmi dobře odolává vlhkosti a plísním, a tak se používá i ke stavbě základny. Každopádně zejména pro stavbu srubu je vhodné dřevo zimní, které má vysokou kvalitu a není napadeno škůdci nebo plísněmi, jako je tomu v letním období.

Cenu stavby také ovlivní fakt, zda si majitel vše chce realizovat sám nebo má projekt na stavbu na klíč. Je pravdou, že se stavební firma o vše v podstatě postará, dokonce i o financování, ale musí se zde počítat s trochu většími náklady. Rovněž cenu ovlivňuje i velikost zastavěné plochy. Některé firmy ovšem nabízejí realizaci dřevostavby již od 1,5 milionu korun.

Jaké jsou výhody dřevostavby

Velkou výhodou takové stavby je především rychlost výstavby. Člověk může v podstatě za pár týdnů rovnou bydlet, což se u zděných domů říci nedá. Dřevostavby jsou ekologické a vzhledem k tomu, že je dřevo pevné a lehké, snadno se s ním pracuje, je to rovněž velmi dobrý tepelný izolant. Stavební firmy považují rovněž za velkou výhodu i fakt, že realizace takové stavby je možná prakticky v každém ročním období, protože zde odpadají tzv. mokré cesty stavby.

Nabídka nemovitostí

Nové články