Jak sepsat oznámení o rekonstrukci bytu sousedům?

Jak sepsat oznámení o rekonstrukci bytu sousedům?

Komentáře: 0

Chystáte se rekonstruovat? Konečně si předěláte staré bytové jádro, nebo toužíte dětem zařídit moderní pokojíček? Na zahájení rekonstrukce se však musíte připravit. Nemůžete jen zavolat dělníky, kteří budou rámusem rušit obyvatele celého bytového domu. Sousedy byste na vaši rekonstrukci měli upozornit.

Nikomu není příjemné, když se zespodu ozývají zvuky vrtačky a na společné chodbě je neustále nepořádek, protože se tamtudy nosí materiál. Rekonstrukce je však věc nezbytná a sousedé ji jistě budou respektovat, pokud je na ni předem umístíte.

Jak sepsat oznámení o rekonstrukci bytu sousedům?
Jak sepsat oznámení o rekonstrukci bytu sousedům?

Jak by mělo vypadat oznámení o rekonstrukci bytu sousedům?

Chcete-li, můžete sousedy o chystající se rekonstrukci informovat osobně, případně to oznámit na společné schůzi. Patrně nejjednodušší cestou však je pověsit oznámení na informační nástěnku ve společných prostorách domu. Jak by mělo vypadat?

Jednoduše napište, od kdy do kdy bude rekonstrukce probíhat (vždy je lepší nechat si časovou rezervu), přidejte omluvu za hluk a rušení a připojte i své telefonní číslo pro případ, že by byl hluk opravdu nesnesitelný nebo měli sousedé jiný problém.

Oznámení o rekonstrukci bytu sousedům může mít například následující podobu:

Vážení spolubydlící,

rádi bychom Vám oznámili, že v období od … do … bude v bytové jednotce č. … probíhat rekonstrukce.

Hlučné práce jsme se pokusili naplánovat do nejkratšího možného časového úseku, abychom maximálně omezili rušení klidu. Rádi bychom se předem omluvili za případné nepohodlí, zvýšenou prašnost a hluk.

V případě potřeby nás můžete kontaktovat na tel. čísle …

S pozdravem …

Nezapomeňte se podepsat.

Nebudete náhodou potřebovat stavební povolení?

Drobné úpravy bytu nejste povinni nikomu oznamovat, pouze je slušné informovat sousedy. Jestliže ale zasahujete do nosných konstrukcí, měníte vzhled či způsob požární stavby, nebo dokonce ovlivňujete požární bezpečnost objektu, budete potřebovat stavební povolení. U změny nosních konstrukcí je nutná také pomoc statika, který spočítá, zda jsou vámi zamýšlené úpravy vhodné z hlediska statiky stavby.

Nejste-li si jistí, jak moc vlastně zasahujete do nosných zdí či jak rozsáhlá je vaše rekonstrukce, neváhejte se poradit s firmou, jež vám ji bude realizovat.

Nabídka nemovitostí

Nové články