Bydlení na Mallorce

Luxus a respektování tradic. To je bydlení na Mallorce

Komentáře: 0

Prostorné, světlé a propojené s tradičními středomořskými prvky. V takovém prostředí se ocitnete, pokud dnes navštívíte domy či vily na Mallorce.

Bydlení na Mallorce
Bydlení na Mallorce

Jakmile člověk jednou pozná idylku největšího z Baleárských ostrovů, zatouží se sem vracet i několikrát do roka. Stačí vyhledat „ubytování Mallorca“, abyste zjistili, že díky velké nabídce hotelů nebudou pravidelné návštěvy žádný problém. Jenže pak si zvyknete na azzuro, španělské jídlo, objevíte krásu zdejších domů a interiérů a už nikdy neodjedete. V čem je bydlení na Mallorce výjimečné?

 

Fúze moderního s tradičním

V posledních letech se zejména v severní části ostrova stále více setkáte s propojením tradičního stylu s moderním. V nových nebo rekonstruovaných domech se tak kombinuje puristická architektura plná čistých linií, světlých místností a výhledů na moře se středomořskými stavebními prvky. Ty zastupuje bílá fasáda, kamenný obklad a terakotová střecha. A výsledek? Velkorysé, vzdušné a až luxusně vypadající prostory, které si však udržují přívětivost venkovského bydlení.

 

Stále častěji se architekti na Mallorce opírají o udržitelné techniky, energeticky úsporná řešení a přírodní materiály jako mramor, sklo, korek a další. Keramika, podlahy z vápence a trámy z masivu navazují na mallorskou tradici. Dřevo změkčuje přítomnost kamenných a betonových ploch v interiéru a dodává bydlení na útulnosti. Venkovní kamenné obklady zase skvěle akumulují teplo a minimalizují tak používání klimatizace.

 

 

Luxus a respektování tradic. To je bydlení na Mallorce
Luxus a respektování tradic. To je bydlení na Mallorce

Oáza klidu v životě i v domě

Když překročíte práh rodinného domu na ostrově, bude z něj dýchat přátelská a bezstarostná atmosféra, jakou máte spojenou s dovolenou u moře. Jestli Mallorčané něco umí, tak otisknout svou povahu do prostoru, ve kterém se denně probouzí a usínají. Žít na Mallorce znamená mít letní sídlo, ze kterého se radujete po celý rok.

 

Obdiv architektury však zdaleka nekončí za pomyslným plotem vilek a rodinných domů. Stavby, které si zaslouží uznání, najdete po celém ostrově. Krásným příkladem je maurský Palác Almudaina, pak bývalé sídlo královské rodiny, hrad Bellver, s jedinečnou kruhovou konstrukcí a neposlední řadě Katedrála La Seu známá působivým řešením vnitřních prostor a hrou světla.

 

Není divu, pokud vás představa života na Mallorce nadchla. V dnešní době patří ostrov mezi luxusní destinace, což se však podepisuje i na cenotvorbě nemovitostí. Nákup domu vás zde přijde na částku o 30 % vyšší než na pevninském Španělsku. A tak vás splnění tohoto snu může stát i milion euro.

Nabídka nemovitostí

Nové články