videobydleni_3

Luxusní ložnice – polštáře jsou základ

Komentáře: 0

Polštáře jsou naprostým základem dobrého spánku, proto je velmi důležité vybrat ten správný. V opačném případě vám hrozí bolesti hlavy a krční páteře či chrápání. Dopřejte si zdravý spánek s kvalitním polštářem!

Péřový, z dutého vlákna, velký, malý, nízký či vysoký? Polštářů dnes na trhu najdete nepřeberné množství. Jak vybrat polštář, který bude dokonalou oporou pro vaši hlavu a poskytne vám klidné snění?

Peří nebo duté vlákno?

K výrobě polštářů se využívají buď přírodní nebo syntetické materiály. A každý z nich má své přednosti.

Polštáře plněné peřím známe již od dob našich babiček. Nejkvalitnější péřové polštáře se vyrábí z prachového husího peří. Využívá se také kombinace prachového a jemného peří. Prachové husí peří zajistí dokonalou měkkost a lehkost polštáře, jemné peří polštáři poskytne potřebnou oporu. Husí peří se pyšní nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi a plnivostí. Výhodou husího peří je také dlouhá životnost a především to, že oproti jiným druhům peří nezapáchá. Zejména z ekonomických důvodů se dnes můžeme setkávat také s polštáři plněnými kachním, případně i slepičím peřím.

Luxusní péřové polštáře jsou vzdušné, lehké a nadýchané jako obláček, nejsou však příliš vhodné pro alergiky. I přes správnou péči se v péřových polštářích daří roztočům lépe než v syntetických lůžkovinách. Pokud tedy pozorujete příznaky alergie na prach či roztoče, doporučujeme vám sáhnout spíše po variantě polštáře vyrobeného z dutého vlákna.

Polštáře z dutého vlákna představují moderní variantu ke klasickým péřovým polštářům, nejčastěji jsou plněny PES kuličkami a PUR tyčinkami. Tyto syntetické polštáře jsou svěží, hebké a nelze jim upřít ani výborné tepelně izolační vlastnosti.

Jejich hlavní výhodou oproti péřovým polštářům je, že se v nich tolik nedaří roztočům a snadnější je také údržba těchto polštářů. V případě, že trpíte alergií, doporučujeme sáhnout po polštáři z dutého vlákna ve speciální antibakteriální variantě. Velice oblíbené jsou také polštáře s přírodní úpravou. Například polštář s vůní levandule z vaší ložnice rázem vykouzlí dokonalé místo pro váš nerušený odpočinek.

 

Polstar

Klíčová je velikost a tvar

Dalšími aspekty, které při výběru polštáře hrají důležitou roli, je bezesporu velikost a tvar polštáře. Nejčastější chybou bývá příliš velký nebo vysoký polštář. Pamatujte, že správný polštář by měl sloužit pouze jako opora hlavy a krku, a proto má končit u vašich ramen. Pokud máte na polštáři položené i lopatky, měli byste zvážit výměnu stávajícího polštáře za menší.

Také příliš vysoký polštář je spíše na škodu než k užitku. Zvolte takový polštář, který jemně podepře hlavu a krk a udrží vaše tělo v jedné rovině, v přirozené poloze. V opačném případě vás můžou trápit nepříjemné bolesti hlavy, krční páteře a zad, případně další problémy.

Tvar polštáře se odvíjí zejména od polohy, ve které nejčastěji spíte. Nejuniverzálnější je klasický obdélníkový polštář v rozměrech 70 x 90 cm, případně 50 x 70 nebo 40 x 60 cm. Za zvážení však stojí také speciální anatomický polštář, který je dostupný v mnoha různých tvarech a provedeních. Pokud je vám pro snění nejpříjemnější poloha na zádech, zvolte anatomický polštář v obdélníkovém tvaru. Spáčům na boku můžeme doporučit anatomický polštář ve tvaru vlnky a pokud rádi spíte na břiše, vybírejte nízký polštář ve tvaru kříže, neboli motýlka.

Už víte, který polštář vytvoří z vaší ložnice luxusní místo pro zdravý a klidný spánek?

Posltare

Nabídka nemovitostí

Nové články