Jak najít levný pronájem?

Levný pronájem? Jak a kde ho hledat?

Komentáře: 0

Jste připraveni se přestěhovat, ale máte omezený rozpočet? Ať už opouštíte rodinné hnízdo poprvé, či právě dokončujete vysokou školu nebo se stěhujete od partnera a potřebujete do začátku levné bydlení, pak je dobré vědět, kde takové bydlení hledat. V článku si můžete přečíst, jak najít levné byty a jakým způsobem řešit situaci s bydlením, tak aby to vyhovovalo vašemu rozpočtu.

Jak najít levný pronájem?
Jak najít levný pronájem?

Najít cenově dostupné bydlení, závisí na tom, kolik si skutečně můžete dovolit platit každý měsíc. Pravidlo, kterého byste se měli držet, je neutratit za bydlení více než 35% svého měsíčného příjmu. Vezměte v úvahu také všechny nové výdaje, za které budete odpovědní, jako je plyn, elektřina, voda, internet. Budou další nové výdaje za MHD nebo garáž? Musíte koupit ještě nějaký nábytek?

Kde hledat levný pronájem?

Pokud chcete najít levný pronájem, je dobré vědět, kde hledat. Věřte nebo ne, je možné najít levný byt k pronájmu, který může být i pěkný. Kde hledat byty s nízkým rozpočtem?

  • Sociální sítě a Facebook Marketplace – zde najdete spoustu nabídek bytů i domů k pronájmu, někteří lidé, zde hledají i spolubydlící
  • Airbnb – pokud přemýšlíte o pronájmu jen na krátkou dobu, je Airbnb skvělá volba, mnoho míst zahrnuje v pronájmu také kuchyň a cena pronájmu za celý měsíc může být mnohdy mnohem výhodnější, než nájem v centru města
  • Inzertní servery a vyhledávače – mezi nejpoužívanější patří hyperinzerce.cz, bazos.cz. Zajímavé nabídky najdete také na videobydleni.cz a realitymat.cz. Vyzkoušet můžete i chytré roboty, kteří vám vyhledají nemovitost na míru a budou zasílat nové nabídky dle předem nastavených kritérií – estatoid.cz.
  • Realitní kancelář – oslovte realitní kancelář a předejte jí představy ohledně hledaného bytu a získáte tak plnohodnotný servis včetně vyřízení všech dokumentů
  • Zkuste své známé – zeptejte se svých známých, zda nevědí o nějakém pronájmu
  • Místní inzerce – ještě stále jsou lidé, kteří neumí ovládat internet, podívejte se na vývěskách v obchodních domech, zda tam někdo takový neinzeruje pronájem, jděte se projít po okolí a zeptejte se. Ideálním místem v malé vesničce je i hospoda, místní mají většinou dobrý přehled o tom, kde kdo a co pronajímá.

Další tipy jak ušetřit na ceně za pronájem

  • Najděte si menší byt, hledáte 3+1? Zkuste hledat 2+1.
  • Do vyhledávačů zadávejte 2+1 ale i 2+kk, aby vám toho vyhledávač našel více.
  • Hledejte jindy než na sklonku léta. Léto je většinou období, kdy hledá hodně vysokoškoláků byt.
  • Pokuste se domluvit slevu na dražším pronájmu, pokud vidíte, že nabídka je na internetu déle.
  • Zkuste levnější region nebo byty na okraji města.
  • Najděte si spolubydlícího.
  • Můžete si najít práci, která nabízí ubytování. Můžete pracovat například v hotelu nebo jako chůva, pokojská.

Jak najít levný pronájem?

Levný pronájem hledejte na internetu, nachází se zde až 90% všech nabídek. Vyzkoušejte realitní vyhledávače a možnost nastavit si hlídacího psa, aby vám neunikla žádná nabídka. Zkuste hledat na Marketplace a Estatoid.cz. Využijte také místní inzerci, své známé či realitní kancelář.


Najít cenově dostupný pronájem může být těžké, ale rozhodně ne nemožné. Chce to dostatek trpělivosti. Udělejte si čas na průzkum a najděte si cenově dostupné místo, kde se budete cítit hezky.

 

Zdroj:

www.bydleni.cz

Nabídka nemovitostí

Nové články