Bazen

Doplňky k zahradnímu bazénu, bez kterých se v létě neobejdete

Komentáře: 0

Postavit si na zahradě bazén není nic zvláštního ani náročného. Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy jste v bazénovém byznysu poprvé a opominete pořízení nezbytného příslušenství. Které věci by neměly ve výbavě vašeho zahradního bazénu scházet?

Bazen

Zbavte se nečistot snadno a rychle

K pravidelné a spolehlivé údržbě zahradního bazénu vám skvěle poslouží bazénový vysavač, s jehož pomocí se snadno zbavíte nečistot ze dna i stěn bazénu. Jeho ovládání není vůbec složité a po několika použitích k jeho zapojení a obsluze nebudete potřebovat ani návod.

Důležitá součást každého zahradního bazénu? Bazénová hadice

Důležitou součástí bazénového arzenálu je bezpochyby bazénová hadice. Její využití je totiž natolik pestré, že se bez ní zkrátka neobejdete. K čemu všemu můžete bazénovou hadici využít? Slouží k propojení bazénu a filtrace, s jejichž pomocí lze bazén po konci sezóny vypustit a také se dají využít například pro vysávání. Při pořizování bazénové hadice buďte vybíraví a klaďte na ni vysoké nároky. Musí být vyrobena z kvalitního a odolného materiálu, který je zároveň pevný i pružný.

Praktické pomůcky, které vám ušetří čas

Kromě vysavače a bazénové hadice je praktické pořídit si i několik doplňků, které vám usnadní údržbu bazénu.

K těmto doplňkům lze zařadit:

  • bazénové síťky,
  • bazénové kartáče,
  • plovoucí dávkovače,
  • bazénové teploměry,
  • testery sloužící k ověření kvality vody.

S těmito pomůckami bude údržba bazénu snadná a časově úsporná.

Starejte se pečlivě o svůj bazén, pravidelně jej luxujte, zbavujte nečistot z povrchu a kontrolujte kvalitu vody. Tak docílíte příjemného koupání v průzračné vodě, které si užije celá rodina. I přesto, že se může ze začátku údržba bazénu jevit jako zdlouhavá a náročná, není tomu tak. Jakmile si veškeré postupy osvojíte, zabere vám údržba bazénu pár minut denně.

Zdroj obrázku:

Anna_0880 / Shutterstock.com

Nabídka nemovitostí

Nové články