kuchyne

Zařizujeme kuchyni: Co by v ní určitě chybět nemělo z bytových doplňků?

Komentáře: 0

Řada lidí se pouští do rekonstrukce kuchyně, protože ta jejich původní již dosloužila a zaslouží si obměnu v moderním designu. Součástí prostoru, kde se vaří a připravuje jídlo, jsou i nejrůznější doplňky, které místnost ještě více zútulní. Patří mezi ně bytový nábytek, ale třeba i nástěnného hodiny, jež by v kuchyni chybět neměly. Jaké vybrat a podle čeho se rozhodnout pro jejich koupi?

Zajímavý prvek na zdi kuchyně

Při vaření jídla je naprosto běžné, že kuchař neustále sleduje čas. Knedlíky je třeba vařit ve vodě 20 minut a vajíčka natvrdo po dobu 10 minut. To je jen malá ukázka toho, na co všechno se hodiny v kuchyni oplatí mít. Někdo si řekne, že stejnou službu mu udělá praktická minutka. Pravdou ale je, že nástěnné hodiny do kuchyně jsou zároveň zajímavým designovým prvkem, který prostor doplní. A navíc se na ně hezky dívá, jsou-li zajímavé v atraktivním vzhledu.

 

Nástěnné hodiny vybírejte podle typu kuchyně

Aby se nástěnné hodiny do kuchyně opravdu hodily, je vhodné jejich výběr přizpůsobit stylu kuchyňského nábytku. Je-li minimalistický, ve stejném duchu by měly být vybrány i hodiny. Stejně to platí pro kuchyň ala Provence nebo rustikální. Většinou je zapotřebí správně zvolit materiál, ze kterého jsou hodiny vyrobené. Používá se nejčastěji dřevo, kov, sklo či keramika a kombinace těchto materiálů. Nástěnné hodiny mohou mít barevný ciferník, případně s různým potiskem, ale také čistě bílý.

 

Rozhodovat o výběru hodin bude i jejich cena

Když půjdete do hodinářství nebo si prohlédnete katalog některého z internetových obchodů, tak zjistíte, že nabídka nástěnných hodin do kuchyně je velmi bohatá. Možná budete mít dokonce problém si vybrat, protože se vám zalíbí hned několik modelů. Rozhodovat se budete pravděpodobně i podle ceny, která je pro někoho klíčová, protože se týká rodinného rozpočtu a toho, kolik peněz si mohou dovolit za hodiny utratit.

 

Nabídka nemovitostí

Nové články