panska skrin

12 tipů pro uspořádání pánského šatníku

Komentáře: 0

Jedním z míst v domácnosti, kde velmi snadno vzniká nepořádek, je rozhodně šatník. Udržet si přehled, a hlavně pořádek ve skříni se může zdát složité. Ovšem stačí se držet pár tipů, díky kterým v šatníku vždy najdete to, co zrovna hledáte.

1.      Prázdná skříň

Abyste mohli šatník uspořádat co možná nejsnáze, je nejprve důležité všechno oblečení ze skříně vyndat. Může se to zdát jako zbytečný krok, který vám zabere spoustu času, ovšem ve výsledku vám organizaci šatníku rozhodně usnadní.

2.      Vytvořte hromádky

Při vyndávání oblečení je vhodné ho rovnou třídit na různé hromádky. Nejprve si oblečení rozložte dle toho, zda ho chcete darovat, vyhodit, nechat si ho, či ho případně uložit pro jiné roční období. Nebudete pak muset obtížně vymýšlet, jak organizovat šatník a udělat si pořádek.

3.      Další třídění

Jakmile vám v jedné hromádce zůstanou věci, které si chcete nechat a nosit, je možné je dále třídit. Volba kategorií záleží pouze na vás, je vhodné zvlášť rozdělit spodní prádlo, kalhoty, trička a podobně. Ty pak můžete dále třídit, třeba dle toho, k jaké příležitosti se hodí. Aby všechny vaše kousky vypadaly stále skvěle, je důležité také vědět, jak prát černé, bílé a barevné prádlo.

4.      Šatní ramínka

Pánský šatník se rozhodně neobejde bez ramínek, zejména pokud máte formální oblečení jako jsou košile, saka a podobně. Ty patří mezi kousky, které by rozhodně měli viset na ramínku. Nejenže budou vypadat lépe, ale také vám to usnadní jejich skladování.

5.      Oblečení na ramínkách

Při otevření skříně vždy budete mít přehled, stačí tak jen krátký pohled, abyste našli to pravé. Případně můžete pověsit také trička a další kousky oblečení. Pokud máte dostatek místa, jde o jednoduché a praktické řešení.

6.      Sezónní oblečení

Abyste v šatníku udrželi pořádek a vždy měli přehled, vyplatí se využívat úložné boxy či krabice. Každá kategorie oblečení by měla mít svůj vlastní prostor. Úložné boxy můžete využít pro všechno oblečení, které zrovna nenosíte – bundy, svetry, funkční spodní prádlo a podobně.

7.      Úschova spodního prádla

Do úložných boxů, či případně šuplíků se skvěle schovají drobnosti, tedy zejména pánské spodní prádlo, ať už jde o trenýrky, boxerky, slipy, ponožky, či třeba tílka. Budou tak přehledně na jednom místě.

8.      Šetřete místo

Vměstnat přehledně všechny kousky do šatníku může být složité. Proto je klíčové správné skládání. Každá z polic může být vyhrazena pro jednu z kategorií oblečení, myslete na praktičnost. Snažte se tedy udržovat pospolu formální kousky, v jiné kupce trička na doma a podobně. Až budete hledat třeba své oblíbené tričko, tento systém vám to výrazně usnadní.

9.      Uskladnění prádla

Složit tričko není žádná věda, v policích bývá dostatek místa, a tak není problém oblečení vhodně uspořádat. Ovšem jak uskladnit spodní prádlo? Ať už využíváte úložný box, či třeba šuplík, důležité je poskládání prádla.

10.     Skládání ponožek

Pro ponožky se nabízí jednoduché řešení, kdy je můžete zabalit do praktického klubíčka či třeba válečku. Rozhodně se nevyplácí ponožky do šuplíku dávat zvlášť, to poznáte zejména, když ráno spěcháte do práce a nemůžete najít pár stejných ponožek.

11.      Další spodní prádlo

Je vhodné udržovat systém skládání i u boxerek, trenek a slipů. Můžete tak v šuplíku ušetřit spoustu místa. Možností, jak skládat spodní prádlo, je hned několik. Uložit je můžete jednoduše do komínku, vytvořit kompaktní balíčky, či je poskládat do ruliček.

12.     Kvalitní kousky

Nezáleží na tom, zda máte luxusní spodní prádlo, značkové spodní prádlo Calvin Klein, Tommy Hilfiger a podobně. Každý kousek si zaslouží úhledně poskládat. Více než značka jsou důležité materiály spodního prádla, aby vám kousky dlouho vydržely a byly pohodlné. I to je důležitým krokem pro organizaci šatníku. Méně kvalitních kousků je lepší volbou než mnoho nekvalitního oblečení, které je třeba často obměňovat.

Organizace šatníku není zrovna snadná, ovšem využít můžete řadu tipů. Snažte se šatník přizpůsobit svým potřebám, abyste vždy měli po ruce potřebné kousky.

Nabídka nemovitostí

Nové články