Sporty,Young,Woman,Training,On,Treadmill,At,Home

6 typů běžeckých pásů a jak fungují

Komentáře: 0

Chcete investovat do své osobní kondice a zdraví? Pak by pro vás měl být běžecký pás jasnou volbou. Na trhu je ovšem hned několik druhů. Jak vybrat ten nejlépe padnoucí vašim požadavkům?

1.     Bezmotorový běžecký pás

Jak už sám název napovídá, bezmotorový běžecký pás není napojen na elektrický pohon – palivem se zde stávají vaše vlastní nohy. Tento typ má hned několik výhod. Je cenově dostupný, ekologický, dá se snadno složit a většinou je malých rozměrů. Některým uživatelům se i pohon na vlastní energii může zdát bezpečnější. Suma sumárum, běh na bezmotorovém páse vám nabízí pořádný drill, jelikož veškerá hybná síla pochází přímo od vás.

2.     Motorizovaný běžecký pás

Motorizovaný pás je oblíbenou a rozšířenou variantou na domácí trénink. Jeho funkce jsou všestranné a vy si tak můžete upravit cvičení přímo na míru. Některé modely dokonce umí automaticky regulovat tempo podle aktuálního výkonu a nastavení sklonu plošiny je samozřejmostí. Vestavěná obrazovka vám navíc usnadní sledování výsledků vašich výkonů a jejich následné vyhodnocení.

3.     Skládací běžecký pás

Běžecký pás se zdá jako skvělá volba, když se vám nechce do vyběhnutí ven kolem bloku. Co ale dělat, pokud máte doma málo místa? Řešením je skládací běžecký pás. Moderní stroje jsou vybaveny kvalitní mechanickou technologií, která vám bez námahy pomůže zvedat a spouštět běžeckou plošinu. Pás se dá ale málokdy složit úplně naplocho. Proto si před jeho koupí ověřte rozměry i ve složeném stavu.

4.     Chodicí pás

Nízký chodicí pás je bez madel a bez obrazovky. Je tenký, skladný a skvěle se hodí k chůzi například při práci, čtení nebo sledování televize. Jednoduše si pořiďte stůl na vysokých nohách, na něj notebook a pod něj chodicí pás – a práce při chůzi může začít. Takový stroj je většinou navržen tak, aby stačil rychlosti až 12 km/h. Větší zátěž už jeho konstrukce nezvládá, proto se nehodí na náročnější tréninky, ani pro notorické běžce.

5.     Rehabilitační běžecký pás

Rehabilitační běžecký pás je variací na klasický pás, navíc je vybaven speciálními madly po celé délce plošiny. Ty dodávají jistotu při pohybu, a to i v případě, že máte problémy se stabilitou. Výhodou je obrazovka a propracovaný software, který vám přesně ukáže, zda jdete rovně, popřípadě kterou část těla více zatěžujete. Podle vědců má tento pás pozitivní vliv na rehabilitaci nejen po mrtvici, ale i po úrazech.

Nabídka nemovitostí

Nové články