vertikalnizaluziebalkon

Zastínění interiéru: průvodce výběrem

Komentáře: 0

Teplejší část roku s sebou přináší spoustu slunečního světla, které sice působí jako příjemné zpestření po dlouhé zimě, ale není vždy žádoucí. To platí především pro interiéry našich domovů, které se nepříjemně přehřívají nebo nás v nich zkrátka ruší příliš silné světlo. Jak si dopřejete spolehlivý komfort bez kompromisů?

Výběr žaluzií

Naprosto typickou metodou ochrany jsou samozřejmě horizontální a vertikální žaluzie. První varianta se hodí spíše do bytů a rodinných domů, zatímco tu druhou vídáme v kancelářích, školách či dalších budovách s vysokou koncentrací lidí. Jejich výhodou je pestrá škála elegantních designů, stejně jako jednoduchá instalace.

Vybíráte si žaluzie, ale máte obavy, že vaše okna jsou atypické a běžné žaluzie by vám nestačily? V tomto případě stačí napsat poptávku s přesnými informacemi o tvaru a rozměrech okna/dveří, vybrat si materiál, případně barvu a řešení se pro vás najde. Atypické žaluzie je možné dodat ve tvaru čtverce, obdélníku ale i trojúhelníku.

Co jsou plisé žaluzie?

Řadíte-li se mezi náročné uživatele, nenechte si ujít ani takzvané plisé žaluzie, které vám umožní regulovat intenzitu stínění dle vašich potřeb. Dopřejí vám stoprocentní zastínění a originální design, který u sousedů opravdu nenajdete. Zajímavostí je i fakt, že jdou vytahovat i zatahovat oběma směry.

Výběr rolet

V posledních letech se velké popularitě těší i rolety. Mimo klasického řešení si můžete vybrat také možnost s názvem den/noc, která funguje na základě střídání dvou odlišných vrstev. Jedna z nich je průhledná, zatímco ta druhá nikoliv. Jedním rychlým pohybem si tudíž sami nastavíte, jestli přichází čas zábavy, či spíše spánku.

Jak fungují zatemňovací rolety?

Potřebujete-li v místnosti udržet optimální teplotu nebo pokud vám do místnosti proniká moc paprsků světla, vyberte si zatemňovací rolety. Jedná se o typ rolet vyrobené ze zatemňovací blackout látky, která nepropouští žádné světlo. Můžete jí namontovat přímo na okno nebo na dveře a skvěle vám zatemní každý milimetr skla.

Specialitou jsou i rolety na střešní okna. Zmíněné řešení je vytvořené s důrazem na to, aby se během svého roztažení neprověšovalo. Zároveň spolehlivě pomáhá udržovat teplotu vašeho podkroví ve snesitelných mezích (v létě i zimě). Zaujme vás klasické manuální ovládání, nebo dáte přednost variantě s moderním dálkovým ovladačem?

Rolety na francouzské okno a na balkon

Tyto rolety využijete zejména v obýváku, ale i kuchyni, ložnici či kanceláři, zkrátka všude tam, kde máte francouzské či balkonové okno. Rolety na francouzské okno a na balkon si můžete vybrat z několika odstínů barev a kvalitních materiálu, takže vám budou nejenže výborně stínit, ale stanou se i zajímavým doplňkem vaší domácnosti. U Žaluzií KOMFORT můžete zvolit látkové rolety na balkonové dveře nebo rolety Den a Noc, ty poskytují velký rozptyl intenzity stínění a vypadají na velkých francouzských oknech elegantně.

Pro vaši spokojenost na dlouhé roky si nezapomeňte před objednáním položit otázky: K jakému účelu zastínění potřebujete a co od něj očekáváte? V jakém stylu máte váš interiér? Jakým způsobem okna otevíráte a kolik máte prostoru nad okny a vedle oken.

Nevíte-li si rady s volbou ideálního zastínění, podívejte se na stránky zaluziekomfort.cz. Ihned se před vámi objeví pestrý inventář různých možností, přičemž se dočtete o jejich výhodách a vhodném použití.

Nabídka nemovitostí

Nové články