Asian,Young,Woman,Changing,-,Fixing,A,Dirty,Air,Purifier

Zdravý a čistý vzduch v bytě: Jak si vybrat praktickou čističku vzduchu

Komentáře: 0

Kvalitní vzduch v bytě je důležitý pro zdraví a komfort. Mnoho lidí trpí alergiemi, astmatem a dalšími respiračními problémy, což může být způsobeno znečištěním ovzduší v domácnosti. Jedním ze způsobů, jak se s tímto problémem vypořádat, je pořízení čističky vzduchu do bytu.

Velikost místnosti

Jedním z velmi důležitých faktorů při výběru čističky vzduchu je velikost místnosti, kde ji budete používat. Zařízení lze samozřejmě v případě potřeby přemístit – rozhodující je proto velikost té největší místnosti. Klíčový je vzduchový výkon, tedy objem vzduchu, který čistička dokáže pročistit během jedné hodiny. Zejména alergici ocení vyšší výkon, můžete proto zvolit i více výkonnou čističku, než je potřeba.

Typ filtru

Při výběru praktické čističky vzduchu do bytu je třeba zvolit vhodný typ filtru. Velmi oblíbené jsou HEPA filtry, které jsou velmi efektivní a odstraní i ty nejmenší částice ze vzduchu. Existuje ale také řada dalších filtrů, mnohdy v jednom zařízení najdete více typů. Mezi další častou volbu patří elektrostatický filtr, který je také velmi účinný, a navíc ho lze omýt. Setkat se můžete i s uhlíkovými filtry, které slouží zejména pro zachytávání pachů a různých výparů.

Široká nabídka funkcí

V této době na trhu najdete velké množství různých čističek. Výběr tak záleží pouze na vás – je třeba zvážit, které funkce budete potřebovat. Některá zařízení nabízí také zvlhčování vzduchu, či naopak odvlhčování. Mezi skvělé funkce patří senzor kvality ovzduší, automatický režim a indikátor výměny filtru. Kromě toho se hodí noční režim, aby vás čistička v noci nerušila. Dostupná jsou i chytrá zařízení, která můžete pohodlně ovládat svým telefonem.

Čistička vzduchu je neocenitelným pomocníkem pro udržování čistého a zdravého ovzduší v bytě. Díky pestré nabídce najdete to pravé řešení, které vyhoví vašim požadavkům.

Nabídka nemovitostí

Nové články