333

Jak dlouho trvá instalace rolovacích garážových vrat?

Komentáře: 0

Rodinná rada rozhodla – domů si pořídíte rolovací garážová vrata. Skvělý výběr! Teď už vše připravit na samotnou instalaci – kolik času ale může taková montáž zabrat?

Ať už jsou malá tak akorát pro motorku, nebo rovnou pro dvě velká rodinná auta – rolovací garážová vrata jsou pevná, bytelná a zabezpečí vše, co v garáži uchováváte. Může se proto zdát, že na jejich montáž si budete muset vzít snad i dovolenou. Tyto obavy hoďte stranou – nová vrata můžete mít zasazená v garáži už za jedno dopoledne!

Budu muset bourat?

Největší strašák pro zájemce o nová garážová vrata je, že bude muset dělat velké stavební úpravy. To ale většinou není vůbec potřeba. Výrobci rolovacích vrat – například česká firma BUILDING Shutters – zhotovují své produkty každému klientovi přímo na míru. Nejprve k vám proto přijedou, vše si pečlivě zaměří a až teprve pak zadávají vše do výroby.

A když k vám přijedou podruhé, je to kvůli samotné instalaci. Rolovací vrata na místě zkompletují a upevní do otvoru. Běžně si vystačí jen s vrtačkou, vodováhou a kotvicím materiálem (hmoždinama a vrutama).

Svépomocí, nebo firmou?

Jste-li zručný kutil, pak postup, který jsme vám popsali výše, se vám nejspíše zdá jako velmi snadný. Žádná velká alchymie to skutečně není, ale je potřeba držet se přesných instrukcí. Pokud koketujete s myšlenkou nainstalovat si vrata sami, raději to přenechejte profíkům. Ti už mají celý proces v ruce, montáž proto zabere jen krátkou chvíli. Můžete si být navíc jisti, že vše bude precizně sedět.

Nechat instalaci na samotné firmě je chytrým krokem i v případě, že by se vrata časem porouchala. Takovou reklamaci vám výrobce vrat samozřejmě uzná. Pokud by vám však vrata nefungovala kvůli vaší neodborné montáži, s reklamací nejspíš nepochodíte.

A co zkusit montáž v zimě?

Zimním měsícům ve v souvislosti s pořízením nových garážových vrat mnoho lidí vyhýbá. A přitom není vůbec důvod ho odkládat! Právě v zimě mají firmy méně zakázek. Čekací doba se oproti létu výrazně zkracuje.

Nová garážová vrata jsou velkou investicí na mnoho let dopředu. Teď už však víte, že samotná montáž bude hračka.

Nabídka nemovitostí

Nové články