Young happy woman drinking coffee on the kitchen in the morning.

Co nesmí chybět ve vaší kuchyni při přípravě dobré kávy?

Komentáře: 0

Káva je nejen oblíbeným nápojem mnoha lidí po celém světě, ale také pravým uměním, které začíná vlastní přípravou. Každý šálek kávy může být malým zážitkem a přinést Vám moment klidu a potěšení. Co by však nemělo chybět ve vaší kuchyni, abyste si mohli vychutnat dobrou kávu? Čtěte dále a načerpejte inspiraci pro horké letní dny.

Konvice pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO 1,0 l

Jedním z nezbytných doplňků ve vaší kuchyni pro přípravu dokonalé kávy je Konvice pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO o objemu 1,0 litru. Tato konvice na kávu je navržena s ohledem na moderní kávové trendy a umožňuje přípravu nápojů luhováním, včetně oblíbené metody Cold Brew. Její konstrukce zahrnuje žáruvzdorné borosilikátové sklo, které odolá extrémním teplotám. Díky této konvici můžete jednoduše vytvořit nápoje s extra jemnou chutí a aromatem.

Co je Cold Brew a jak si studenou variantu připravit?

Jednou z velkých výhod konvice TEO je schopnost připravit nejen tradiční kávu zalévanou horkou vodou, ale také studenou variantu – Cold Brew. Stačí pouze kombinovat středně hrubě mletou kávu se studenou vodou v poměru 1 díl kávy na 10 dílů vody. Tuto směs necháte luhovat v konvici TEO po dobu přibližně 12 hodin. Výsledkem bude bohatý nápoj s nízkým obsahem kyselin a plnou chutí. Aby byl výsledek dokonalý, můžete nápoj přefiltrovat právě skrze nerezové vyluhovací sítko konvice TEO, což zaručí, že žádné nuance neuniknou. Výsledný Cold Brew si můžete vychutnat ve sklenici s ledem a získat tak osvěžující a bohatou sladkou chuť studené kávy, kterou si dokáže připravit každý.

Pákový espresso kávovar President

Kávovar je samozřejmě tím nejdůležitějším prvkem ve vaší kávové výbavě. Existuje mnoho různých typů kávovarů, které vám umožní připravit kávu podle vašich preferencí. Od automatických kávovarů po pákové espressa – výběr je široký. Pákový espresso kávovar President od značky Tescoma je skvělým příkladem kávovaru, který vám umožní připravit lahodné espresso přímo z pohodlí vaší kuchyně. V létě vám tento kávovar pomůže například s přípravou kávového osvěžení Café Freddo – ledové kávy s mlékem ve stylu frappé.

Osvěžující Café Freddo a jak ho připravit?

Café Freddo je osvěžující a lahodný způsob, jak si vychutnat kávu v horkém letním dni. S pákovým kávovarem President od značky Tescoma máte nástroj, který vám umožní připravit tento skvělý nápoj jako profesionál.

Zde je jednoduchý recept, jak si připravit Café Freddo za pomoci pákového kávovaru President:

Co budete potřebovat:

– Pákový kávovar President

– Kvalitní espresso káva

– Led

– Mléko

– Cukr (dle chuti)

Postup:

1. Připravte si kvalitní espresso kávu pomocí pákového kávovaru President. Díky jeho výkonnému tlakovému čerpadlu dosáhnete dokonalé chuti a aroma.

2. Nechte espresso vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte do lednice, aby bylo připraveno pro přípravu Café Freddo.

3. Do vysoké sklenice dejte led a zalijte připraveným vychlazeným espressem.

4. Přidejte mléko podle své chuti. Můžete použít studené mléko nebo mléko napěňte pomocí napěňovače.

5. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte trochu cukru a promíchejte.

6. Sklenici ozdobte podle své fantazie, například kakaem nebo skořicí.

Pokud byste chtěli exotičtější zážitek, použijete namísto obyčejného mléka kokosové mléko, které nápoji dodává exotickou chuť a jemnou sladkost. Kokosové mléko se napění stejně jako tradiční mléko a smíchá se s espressem a ledem. A pro větší zážitek můžete tento nápoj servírovat tematicky – třeba v kokosovém ořechu, který dodá nápoji ještě autentičtější atmosféru.

Šálky na kávu

Aby byla vaše káva servírována ve stylu, neměly by chybět elegantní šálky na kávu. Porcelánové šálky s podšálkem od Tescomy jsou ideální pro podávání kávy typu espresso i cappuccino. Kvalitní šálky dodají celému rituálu servírování a pití kávy to správné kouzlo.

Káva není pouze nápojem, ale i způsobem života, který si můžete přizpůsobit svým preferencím. S kompletním kávovým vybavením od značky Tescoma, zahrnujícím kávovar, konvici na kávu, šálky a další doplňky, máte ve svých rukou klíč k vytvoření kávových mistrovských děl. Můžete si vychutnat tradiční espresso, osvěžující Cold Brew nebo ledovou kávu plnou chuti, ať už je venku jakékoliv počasí. Ať je to ranní způsob, jak se vzbudit, nebo odpolední potěšení, dobře vybavená kuchyně je základem pro dokonalou kávu. Užijte si tu správnou atmosféru a nechte se unášet vůní a chutí tohoto oblíbené nápoje, který vás vždy nabije energií a potěší vaše smysly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články