modulove-domy

Mobilní dům je stále oblíbenější alternativou klasického bydlení

Komentáře: 0

Vyberete si byt, vsadíte na dům nebo zkusíte žít celoročně na chalupě? To jsou otázky, které řeší každý, kdo má před sebou na stole otázku spojenou s bydlením. Každý musí někde bydlet, jde o základní lidskou potřebu. V moderní době existují celoroční mobilní domy, které tuto nabídku ještě rozšíří. Mají hned několik zajímavých výhod a nikde není psáno, že jsou určeny jen zástupcům mladé generace a všem, kdo chtějí zkusit něco nového. Jejich přednosti totiž ocení i senioři, kteří byli celý život zvyklý na tradiční dům.

Ceny bytů neustále stoupají

Důvodem, proč jsou mobilní domy populární, je cena, kterou musí dnešní domácnosti vynaložit za hypoteční úvěry. Mnoho lidí si nemůže klasické vlastní bydlení dovolit, proto hledá alternativy, co jsou pro ně mnohem dostupnější. Největší výhodou mobilních domů je jejich snadná přeprava na jiné místo, nemusíte tedy strávit celý život v jedné obci. Stačí zvednout kotvy a přestěhujete se třeba desítky kilometrů daleko, například z periferie města ještě blíž k přírodě, stačí k tomu jen vhodné zázemí. Jste zcela flexibilní, některé modely zapřáhnete jednoduše za svůj vůz, jindy je ke stěhování povolán kamion. Vždy záleží na konstrukci. Slyšeli jste, že existují i modulové domy? Jde o velmi zajímavou variaci na toto téma, která se dá zvětšit skládáním dalších modulů.

Pořizovací náklady jsou velmi nízko

Mobilní dům určený pro celoroční bydlení je levnější alternativou klasického RD. Může si jej proto dovolit mnohem větší okruh zájemců, a to i těch, kteří hledají dočasnou variantu, která pro ně bude maximálně ekonomická. Neplatí přitom, že budete mít nižší komfort. Obložení mobilních domů dřevem znamená další krok směrem k přírodě. Nejde o stavby z cihel nebo betonu, ale z jiných materiálů, kromě dřeva se zapojují ocelové rámy, které zajistí pevnost konstrukce. Znamená to i výrazně nižší dobu výstavby. Zatímco klasický domek v malé obci se staví celé měsíce nebo s ohledem na rozpočet i několik let, mobilní dům vyroste mnohem rychleji. Modulový dům se dá využít například jako víkendová chatka, kancelář či obchodní prostor, fantazii se tu rozhodně meze nekladou.

Jednoduchá údržba a nízké náklady

Kdo má velký dům, musí se o něj starat. V mobilních domcích jsou náklady na energie mnohem nižší a potřebná údržba vám nezabere tolik času. Úspora na energiích je dnes na prvním místě, ceny neustále rostou, ale modulové domy jsou v ohledu vytápění velmi přívětivé. Na prvním místě je efektivita, takže obytná plocha nemusí být příliš velká, v každém případě jde o plnohodnotné bydlení, které nabízí moderní komfort se vším všudy. Nemusíte tak přijít o svůj sen, kdy budete žít na venkově. S mobilními domy je možné takový plán uskutečnit. Základem je vlastní pozemek, vše ostatní už lze přizpůsobit. Počítá se s tím, že nezůstanete jenom na jednom místě. A v neposlední řadě, mobilní domy lze stavět nejen na rovném podloží, ale také do svahu, vše díky moderním technologiím.

Malý domek, jenž má velký komfort

Menší prostor, kterému ale nechybí nic podstatné, je zajímavým řešením pro svobodně uvažující jedince, kteří nechtějí být otroky velkého domu. Úklid bude vyřešený rychle, stejně jako případná rekonstrukce. Výhodou je také nízká ekologická stopa, pro stavbu je totiž využito podstatně méně materiálu. Udržitelnost se stává důležitou otázkou pro 21. století, je proto třeba na ni myslet. A nabízí se možnost instalace solárních panelů, s nimiž bude zajištěn běžný provoz domácnosti, která obývá modulový dům. Plovoucí podlahy, prostorná koupelna s WC, vytápění pomocí elektrických přímotopů, pračka a sušička, dnes už se myslí na vše. Počítá se také s izolací proti hluku a ochranou proti požáru, díky tepelné izolaci lze mobilní domy využívat celoročně. Mohou se stát alternativou nejen pro seniory, kteří milují přírodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články