Tourist,With,A,Red,Backpack,On,The,Trail,In,The

Krkonoše: Rozmanité možnosti pro zimní i letní dovolenou

Komentáře: 0

Krkonoše, nejvyšší pohoří v České republice, lákají milovníky přírody, skvělých zážitků i sportovní nadšence. Oblíbené jsou zejména v zimním období, kdy Špindlerův Mlýn a Harrachov lákají lyžaře. Nicméně tato místa lákají i mimo zimní sezónu, zde najdete tipy, kam vyrazit.

Harrachov jako ráj lyžařů

Sjezdovky v Harrachově jsou oblíbené, ovšem zdaleka to není vše, co může lokalita pro lyžaře nabídnout. Nachází se zde totiž také Ski muzeum. V tom se skrývá více než 8 tisíc exponátů, které vás provedou historií lyžování a skoku na lyžích. Můžete se tak o tomto sportu dozvědět více. Zároveň si zde prohlédnete historické lyže, skokanskou výbavu a medaile. Jde o netradiční zážitek, který vám otevře nový pohled na zimní radovánky.

Adrenalinový zážitek

Pokud jsou vám adrenalinové sporty blízké, pak byste neměli minout bobovou dráhu. Ta je dlouhá jeden kilometr, svezete se lesem a získáte skvělý zážitek. Rychlost si můžete libovolně přizpůsobit, každý si tak užije jízdu ve svém tempu. Koryto je vyhřívané, díky tomu se můžete svézt za každého počasí. Navíc jsou možné i večerní projížďky díky praktickému osvětlení.

Mumlavský vodopád: Přírodní kouzlo

Nedaleko Harrachova leží Mumlavský vodopád. Zajímavý je díky tomu, že jde o jeden z nejvodnatějších vodopádů u nás. Na první pohled je jednoduše impozantní, vzniká zde totiž přírodní kaskáda o výšce 12 metrů. Ovšem za zmínku stojí také Čertova oka, která můžete sami pozorovat. Jde o nápadné kulaté otvory, které vznikly pod vodopádem dlouhodobým působením vody.

Pokud si chcete užít krásu vodopádu v plné síle, pak se vyplatí vyrazit na jaře. Díky tání sněhu a ledu je zde totiž více vody. Na druhou stranu i v zimě má toto místo své kouzlo, jelikož vzniká jedinečný ledopád.

Ať už chcete vyrazit na lyže či do přírody, vyberte si ubytování v Harrachově. Pestrá nabídka umožňuje ideální výběr – pro páry i rodiny s dětmi.

Špindlerův Mlýn: Skvělé lyžování

Špindlerův Mlýn je dobře známým lyžařským střediskem. Je rozděleno do více částí – Hromovka, Medvědín, Svatý Petr a další. Celkem se zde nachází 18 sjezdovek, vyžití zde najdou zkušení i méně zkušené lyžaři, jelikož jsou k dispozici různě náročné trasy. Skvělou volbou je Hromovka, jelikož nabízí nejdelší sjezdovku u nás. Díky osvětlení je k dispozici i pro večerní lyžování.

Aquapark Špindlerův Mlýn: Vodní radovánky

Kromě sněhu si zde můžete užít i vodu. V aquaparku je k dispozici klasický plavecký bazén, ale také tobogány. Ten nejdelší z nich má přitom 72 metrů. Nechybí ani atrakce pro děti, dětský bazén nabízí různé atrakce, ratolesti si tak užijí spoustu zábavy.

Na své si zde přijdou i dospělí. Odpočinou si můžete ve vířivce a na masážních lůžkách, ovšem k dispozici je také wellness centrum se saunou. Za návštěvu stojí také solná jeskyně.

Pokud vás láká ubytování v Špindlerově Mlýně už čeká! Můžete si vybrat hotel či penzion nedaleko sjezdovek, či naopak zvolit spíše centrum města. Díky rozmanitým možnostem najdete variantu, která vyhoví vašim preferencím.

Luštění pro celou rodinu

Pokud vyrážíte na dovolenou s dětmi, jistě oceníte zábavnou trasu plnou hádanek a luštění. Celou cestou vás provede sova Rozárka. K dispozici dostanete dokument, který vás trasou provede, a hlavně poskytne zábavné luštění – křížovky a zábavné úkoly. Vybrat si můžete ze dvou náročností trasy dle věku dítěte. V každém případě jde o nenáročnou zábavu, která vás provede městem a seznámí vás se zajímavostmi o Špindlerově Mlýně.

Některá ubytovací zařízení potřebují odhlučnění podlahy – akční děti plné energie hopsají a užívají si hlasité hry. Toho se však nemusíte obávat, Špindlerův Mlýn totiž nabízí spoustu možností vyžití, takže děti večer rády ulehnou do postele.

Tyto dvě lokality v Krkonoších jsou ideální pro dovolenou v jakémkoli ročním období. Čeká vás zde spousta dobrodružství, krásné přírodní scenérie i zajímavá historie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články