Woman,Accountant,Using,Calculator,And,Computer,In,Office,,Finance,And

Zdravotní židle jako ideální pomocník v boji s bolestí zad

Komentáře: 0

Moderní doba s sebou přináší spoustu výdobytků a ulehčení. Mezi největší pomocníky rozhodně patří počítače. Ulehčila se nám práce, přináší množství zábavy a my lidé u nich dokážeme sedět desítky hodin týdně. S tím se bohužel pojí čím dál tím více zdravotních problémů a jedním z nich je bolest zad. Přitom existuje jednoduchá pomoc, a tou je správná židle.

Důležité je dbát na ergonomii

Hlavním a tedy klíčovým prvkem, které by měla mít správná zdravotní židle je samozřejmě to, aby byla ergonomicky navržená. To znamená, že by měla podporovat správné držení těla a zároveň minimalizovat tlak na páteř a bederní oblast. Měla by tedy nejlépe mít tyto vlastnosti:

  • Nastavitelné opěrky – kvalitnější židle obvykle mají opěrku pro záda, která se dá nastavit přesně podle potřeb. Tím si zajistíte optimální oporu pro bedra a spodní část zad.
  • Nastavitelné sedadlo – k dosažení správné pozice nohou je důležité, aby se dalo výškově nastavovat sedadlo. Kolena by měly být ohnuté v pravém úhlu.
  • Podpora krční páteře – velkou výhodou jsou samozřejmě opěrky pro krk a hlavu. Výrazně tak snížíte tlak v této oblasti těla.
  • Polstrování – pohodlí je pro dlouhodobé sezení velmi důležité. Proto dbejte na dostatečné polstrování.

S čím nám tedy zdravotní židle dokáže pomoci?

Jak jsme si již nastínili, na rozdíl od těch klasických křesel, je tam nespočet benefitů. A mezi ty hlavní, které ergonomické židle nabízejí, patří určitě:

  • Prevence bolesti zad – jak jsme již zmínili, správně tvarovaná židle dokáže předcházet vzniku samotné bolesti.
  • Redukce stávající bolesti – pokud je pro vás již pozdě a těmito bolestmi trpíte, pak používáním můžete výrazně snížit intenzitu těchto problémů.
  • Zvýšení produktivity – kromě těch zdravotních benefitů samozřejmě může pomoci i s efektivitou práce. Když se vám sedí pohodlně, pak se vám lépe soustředí. A s tím jde samozřejmě ruku v ruce i výsledek. Ať už jde o práci nebo například o studium.

Pokud tedy trpíte bolestmi zad a chcete je zmírnit, případně chcete do budoucna mít nižší pravděpodobnost, že vás postihnou, pak je pro vás taková zdravotní židle ideální pomoc. Berte na vědomí, že se nejedná o žádný zázračný lék a jejím používáním všechny problémy nezmizí, nicméně je dokáže výrazně utlumit a zlepšit tak vaši celkovou pohodu.

Ovšem pokud této problematice nerozumíte, pak je vhodné výběr konzultovat s odborníkem na ergonomii nebo fyzioterapeutem. Tím si zajistíte, že bude vybrána židle, která co nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Investice do kvalitní zdravotní židle může přinést dlouhodobé přínosy, a to nejen v oblasti zdraví!

Zdroj foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Nabídka nemovitostí

Nové články